De prin lume adunate

#filme #muzica #concerte #festival #bucuresti

Evenimente de Sfanta Maria in Bucuresti

De Sfanta Maria nu ai motiv sa stai in casa. Fie ca esti sarbatorit, fie ca esti invitat la o petrecere nu trebuie sa ratezi cateva evenimente interesante din Bucuresti. Ai de ales intre evenimente urbane, concerte de muzica, filme in aer liber si o plimbare pe doua roti in jurul capitalei.

 

 

Street Heroes, festival de cultura urbana

 

La finalul acestei saptamani, capitala este gazda primului festival international de cultura urbana, Street Heroes. Evenimentul are loc in Parcul Tineretului. Evenimentul include competitii din graffiti, skateboarding, skate, BMX, street art si street dance.

Street Heroes este un eveniment multidisciplinar de cultura urbana, organizat dupa modelul marilor competitii occidentale de sport si arta urbana . In cadrul festivalului vor avea loc concursuri jurizate de unii dintre cei mai mari artisti urbani din lume, aflati pentru prima oara in Romania. Concursul de BMX este primul organizat la nivel profesionist in Romania si implica sarituri si slalom-uri speciale, realizate doar cu bicicleta. Competitia de street art include jurizare si o sesiune demonstrativa oferita de cea mai buna de profil din lume, London Police.

Seara, vizitatorii vor putea sa asiste la petrecerile in aer liber cu DJ internationali. Vor avea loc si demonstratii ale celor mai cunoscute scoli de barmani din Europa. Vizitatorii pot merge la festival incepand cu orele 11:00. Cei interesati sa participe la toate cele 3 zile vor plati un abonament de 80 lei. Biletele si evenimentele se vand in reteaua Eventim.

 

Art Boulevard Bucharest, festival urban de vara

 

Pana pe 19 septembrie, in Bucuresti are loc Festivalul Art Boulevard Bucharest Summer Urban Fest. In acest an, festivalul se desfasoara in Parcul Unirii din capitala. Scopul festivalului este de a integra centrul Bucurestiului in circuitul turismului european si de a-i consolida statutul de "Centru verde cultural".

Pe toata durata festivalului, vizitatorii pot participa gratuit, intre orele 12:00 si 23:00, la un program de arta, la expozitii de fotografie, pictura si arhitectura, screening video si arta digitala. Din cadrul evenimentului nu lipsesc nici concertele live. Acestea vor fi sustinute pe trei scene: Downtempo, Uptempo si Main Stage. La festival vor fi prezenti si numerosi designeri, cu colectii noi de haine si accesorii handmade si vintage.

Festivalul include o serie de workshop-uri educative si socio-culturale, iar pentru copii vor exista jocuri interactive si concursuri la scena Kids Place.

 

Sfanta Maria pe doua roti la Bikewalk

 

Daca nu ai invitati si nici sarbatoriti de Sfanta Maria, pe 15 august, atunci fa o plimbare pe doua roti. A sasea editie a Bikewalk are loc in acest weekend. Traseul coboara inspre sudul Bucurestiului, pe un vechiul drum DJ301. Zona e frumoasa, plina de balti, dealuri si paduri.

Bikewalk promoveaza o viata activa si sanatoasa. Pentru cei care nu detin o bicicleta, Cicloteque pune la dispozitie organizatorilor 50 de biciclete ce pot fi inchiriate gratuit de catre participantii la eveniment. In acest weekend, intalnirea are loc la ora 9.00, in parcul Pantelimon.

 

Filme in aer liber de Sfanta Maria la Uranus 144

 

Intr-un loc pitoresc si departe de zgomotul orasului, la Uranus 144 ai parte in acest weekend de cateva filme interesante. Vremea se anunta caniculara, asadar o iesire pe inserat iti va face bine. Daca o asezonezi cu un film bun si o bere rece, iesirea va fi un succes si mod relaxant de a-ti petrece timpul liber.

Astfel, vineri, 13 august, de la ora 21.30, ai ocazia sa vezi filmul Persepolis. In regia lui Vincent Paronnaud , filmul a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film de animatie de lung metraj. Sambata, 14 auhgust, de la ora 21.30 poti urmari filmul Soul Kitchen , in regia lui Fatih Akin. Duminica, tot de la ora 21.30, in program este filmul Capitalism: reteta noastra secreta, de Alexandru Solomon. Pretul unui bilet la film este de 10 lei. Uranus 144 se afla langa Piata de Flori din Rahova.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea