De prin lume adunate

#festival #sapanta #dans #ateliere

Drumul lung spre Cimitirul Vesel

Pentru prima data, la Sapanta se deschid portile pentru iubitorii de cultura. "Drumul lung spre Cimitirul Vesel" este primul mare eveniment cultural care se desfasoara in satul vestit pentru Cimitirul Vesel. Evenimentul are loc in perioada 12 - 15 august.

Lacasul de cult este unic in lume pentru satirizarea mortii prin epitafurile mormintelor si imaginile in culorii vii pictate pe cruci.

"Drumul lung spre Cimitirul Vesel" inseamna cinci zile cu muzica "altfel". Grigore Lese si invitatii lui, muzica lui Shaun Davey cantata live de 120 de artisti, ateliere de olarit, dans, muzica taraneasca, gatit traditional, pastravarit sunt doar cateva dintre evenimentele de care vei avea parte la Sapanta.

Festivalul este gandit ca o intalnire pentru suflet, o cautare a radacinilor in traditie, o deschidere spre spiritualitate .

Festivalul se va suprapune peste marea sarbatoare crestina Adormirea Maicii Domnului (14-15 august). Momentul de reculegere al celor care o celebreaza pe Sfanta Fecioara si pe cei dragi lor va fi urmat de un concert extraordinar. Concertul va avea loc chiar pe pajistea de langa Cimitirul Vesel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea