De prin lume adunate

#dresorul daniel manea #daniel manea #cum reactionezi daca te ataca un caine #atac caine #reactie #caine

Dresorul Daniel Manea te invata ce sa faci in cazul in care esti atacat de un caine

 

Desi problema cainilor maidanezi nu mai este la fel de mare ca in urma cu cativa ani, exista inca multe locuri din Bucuresti, dar mai ales de la periferii, unde se strang cainii fara stapani.

Acestia pot ataca oricand pe cineva daca se simt amenintati, sau pot incerca sa-si apere teritoriul pe care il considera al lor. Tocmai de aceea, daca te afli intr-o astfel de situatie este important sa stii cum sa reactionezi.

Dresorul Daniel Manea a impartasit cateva sfaturi in cadrul unei emisiuni de la Antena 3 CNN. Acesta a povestit cum reactioneaza el in cazul in care se afla intr-o astfel de situatie, dar si ce nu trebuie sa faci sub nicio forma.

"Trebuie sa gasim mijloacele, cum trebuie sa diminuam acest risc. Si acolo exista cateva solutii. Daca stau intr-o zona de genul asta, ar trebui sa ma ajut de mici solutii tehnice, cum ar fi aparatele care emit ultrasunete, care ii deranjeaza pe caini. Oamenii nu simt nimic, nu deranjeaza pe nimeni in rest, insa cainii sunt indepartati.

Mai sunt si spray-uri cu piper, care pot avea un efect puternic, sa pot indeparta cainii in aceste situatii limita.

Daca aceste lucruri imi lipsesc si ma gasesc intamplator in acea zona, nestiind unde sunt de fapt, devine un pic mai complicat, dar sunt si acolo solutii. Ce pot sa fac este sa cunosc un pic comportamentul cainilor si sa stiu la ce reactioneaza.

Cainii reactioneaza la limbajul lor analog, adica prin spatiu si prin corp, si aceste elemente le folosesc pentru a reusi sa ii indepartez. Ma fac mai mare, imi ridic geaca in sus, arunc un obiect pe jos, bat din picior, fac o actiune un pic mai ampla, fiind un pic zgomotos dar nu panicat.

Cainii simt frica. In momentul in care eliminam adrenalina, aia face ceva cu sistemul lor nervos, ii irita un pic.

La un numar mare, raman calm, nu ma dau inapoi, devin un pic ofensiv si incerc sa imi apar spatele si sa ma asigur ca nu ma inconjoara. Evit contactul cu privirea ca sa nu se simta provocati.

Fuga niciodata, si niciodata o atitudine defensiva. Cel mult stau pe loc, daca nu devin un pic ofensiv. Niciodata nu ma dau in spate.", a declarat dresorul Daniel Manea pentru sursa citata.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea