De prin lume adunate

#metropolis #odeon #stagiune #premiere #teatru

Doua premiere de sfarsit de saptamana

In primele zile ale lui octombrie teatrele revin in forta si aduc publicului cateva piese in premiera. Teatrul Metropolis ne prezinta “Ajutorul” iar Teatrul Odeon spectacolul “Extrem”.

Extrem la Odeon

 

Teatrul Odeon prezinta vineri, 3 octombrie, cu incepere de la ora 19.00, premiera piesei “Extrem” de William Mastrosimone.

Piesa Extrem a avut premiera in iulie 1980, la Rutgers Theatre Company, in regia lui John Bettenbender. In New York textul a fost produs pentru prima data la Westside Arts Center, Cheryl Crawford Theatre, avand premiera pe 22 decembrie 1982.

Regia era semnata de Robert Allan Ackerman, iar distributia era formata din: Susan Sarandon, James Russo , Ellen Barkin si Deborah Hedwall.  In 1986, piesa a fost ecranizata de catre regizorul Robert M. Young, cu Farah Fawcett in distributie.

In Extrem, Mastrosimone trateaza problema violului, a agresiunii impotriva femeilor si a victimelor care, deseori, nu au castig de cauza in fata legii, din pricina lipsei dovezilor. Extrem este povestea unei femei, atacata in propria sa casa de catre un violator.

Ea reuseste sa faca fata atacului, chiar sa rastoarne situatia, victima preluand controlul asupra calaului. Dilema ei insa, de-abia acum incepe: sa-l elibereze pe agresor riscand astfel un nou atac, sa declare totul politiei in ciuda faptului ca, din lipsa de dovezi, ar putea sa fie socotita drept mincinoasa, sau sa il ucida pe atacator, devenind astfel o criminala ca si el.

William Mastrosimone este dramaturg american, nascut pe 19 august 1947, in Trenton, New Jersey. A absolvit sectia de dramaturgie a Scolii de Arte Mason Gross, a Rutgers University. Printre piesele sale se numara The Woolgatherer, Extremities, Shivaree, Cat's Paw, Bang Bang You're Dead.

Bang Bang You're Dead poate fi descarcata de pe internet si pusa in scena de catre studenti gratuit. De asemenea este autorul unor piese ca The Afghan Women si Nanawatai, care sta la baza filmului The Beast. Cea mai recenta piesa a sa este Sleepwalk, o poveste despre traumele adolescentilor americani din zilele noastre.

La Odeon, piesa “Extrem” poarta semnatura lui Sorin Militaru, iar in distributie ii veti intalni pe Crina Muresan, Mihai Smarandache, Antoaneta Zaharia si Nicoleta Lefter. Muzica piesei este realizata de Vlaicu Golcea.

Pretul biletelor este de 21,20 lei (intreg) si 12,72 lei (redus).

“Ajutorul” Luminitei Gheorghiu

Joi, 2 octombrie, la Teatrul Metropolis, Alice Barb ii aduce pe scena pe Luminita Gheorghiu si pe Mihai Constantin , in piesa “Ajutorul”.

Spectacolul este un manifest artistic impotriva violentei in familie si a consecintelor acesteia asupra noastra si asupra tuturor. Este o poveste plina de umor, profunda si emotionanta, despre degradarea unei familii obisnuite si despre soarta copiilor intr-o lume condusa de parinti.

“Ajutorul” este un spectacol despre dragoste si ura, violenta si tandrete, despre moarte si nepasare.

Asadar, joi, 2 octombrie de la orele 19.00, Teatrul Metropolis, va asteapta la o tragicomedie despre viata noastra cea de toate zilele, intr-o interpretare de exceptie si o viziune regizorala socanta si plina de emotie.

Dedic acest spectacol tuturor femeilor calcate in picioare de barbatii lor, tuturor barbatilor cu ficatul smuls de vulturul betiei si tuturor copiilor ramasi cu mana intinsa in urma noastra. Si evident, noua insine, cei care ii vedem mereu, ii auzim mereu si ii ajutam mereu. Sau nu”, declara Alice Barb despre spectacolul sau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea