De prin lume adunate

#calarie #echitatie #cal #echipament echitatie

Din secretele echitatiei

Echitatia nu mai este de mult un sport rezervat bogatilor, iar internetul abunda de locuri in care poti invata sa calaresti oricand ai timp, la preturi decente.



Daca esti iubitor de cai sau pur si simplu ti-ai dorit mereu sa inveti sa calaresti, cluburile de echitatie sunt o buna modalitate de a-ti pune in practica aceasta fantezie .


Preturi mai mici in timpul saptamanii


Daca ai posibilitatea sa mergi la sedinta de echitatie in timpul saptamanii, poti profita de preturi mult mai avantajoase si instructori mai relaxati, care au tot timpul sa-ti explice ceea ce trebuie sa stii despre cai si despre calarie . Abonamentele iti ofera sansa sa faci unele economii, dar numai daca stii sigur ca vei merge regulat la calarie.

O sedinta de echitatie dureaza, de obicei, 60 de minute si sunt necesare intotdeauna rezervari.


Echipamentul necesar


Cizmele de calarie cu talpa antiderapanta sunt cel mai important element al tinutei calaretului incepator. Ele nu trebuie sa alunece din scarita in care introduci piciorul cand te sui pe cal . In rest, ar trebui sa ai o tinuta lejera, cu pantalon lung, care sa intre in cizma, si sa nu te impiedice la incalecat sau descalecat. Este abslut necesar sa-ti iei haine de schimb, pentru ca e posibil sa transpiri sau sa te prafuiesti.


Imprieteneste-te cu calul


Calul nu este un autovehicul, deci nu-l trata ca atare. El are instincte si diverse trairi, asa ca e bine sa te apropii de el si sa incerci sa-ti depasesti teama fireasca inainte sa te sui pe el. Toti instructorii iti vor spune ca frica ta este foarte usor perceputa de catre cal.

De altfel, toti caii sunt de rasa, dresati, cuminti si incredibil de frumosi, deci nu va fi greu sa stabilesti o legatura cu ei.


Echitatia, un sport care te solicita


Pozitia corecta este in sezut, cu spatele drept, putin inclinat spre spate, iar picioarele trebuie sa fie incordate, cu calcaiele lipite de cal, astfel incat sa fii mereu pregatita sa-l ghidezi. Coapsele vor fi mereu incordate, asa ca asteapta-te sa faci ferba musculara dupa fiecare sedinta de echitatie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea