De prin lume adunate

#evenimente #opera comica pentru copii #spectacol #piesa #teatru

Din Caraibe in Egipt via Bucuresti cu Opera Comica pentru copii

Dupa succesul extraodinar inregistrat in luna martie cu ocazia celui mai recent turneu efectuat in Caraibe cu spectacolele "Romania Amazing Country", "Romania, Land of My Heart" si "Greetings from Romania" si unde invitata de onoare a fost actrita Stela Popescu, Trupa Operei Comice pentru Copii si Directorul Fondator Smaranda Oteanu-Bunea se pregatesc pentru un alt turneu.

In perioada 24 aprilie - 1 mai membrii trupei vor prezenta doua spectacole extraordinare in Egipt, la Sharm el Sheikh, pe scena Complexului Regency. Baletul "Minunita si Vrajitoarea" si recitalul extraordinar de slagare romanesti si internationale "Primavara Magnoliilor" cu pagini celebre din literatura romaneasca si internationala de gen.

Pana atunci, cei mici si nu numai vor avea ocazia sa vizioneze spectacolul "Minunita si Vrajitoarea" la Palatul National al Copiilor dupa urmatorul program:

Sala Mica a Palatului National al Copiilor


Luni 12 si 19 aprilie – ora 14.00 si ora 16.00
Marti 13 si 20 aprilie – ora 14.00 si ora 16.00
"Minunita si Vrajitoarea"  - balet de buzunar, dupa un basm romanesc.

 

Turneu in Egipt

 

In perioada 24 aprilie - 1 mai vor efectua un turneu in Egipt, unde vor prezenta baletul "Minunita si Vrajitoarea" si recitalul de slagare romanesti si internationale "Primavara Magnoliilor".

Pentru prima oara in Egipt, opera comica pentru copii va prezenta doua spectacole extraordinare in Sharm el Sheikh, la Complexul Regency. Este vorba de recitalul extraordinar "Primavara Magnoliilor" - pagini celebre din literatura romaneasca si internationala de gen si, special pentru copii, baletul "Minunita si Vrajitoarea" in regia si coregrafia lui Mihai Babuska.

Sala Mica a Palatului National al Copiilor

Luni 3 si 10 mai – ora 14.00 si ora 16.00
Marti 4 si 11 mai – ora 14.00 si ora 16.00
Premiera - "Primavara Magnoliilor"
Mozaic muzical coregrafic - Pagini celebre din literatura romaneasca si universala de gen

Cel mai recent turneu al trupei Operei Comice pentru Copii a fost efectuat in Caraibe la invitatia Pullman Tour al carui manager i-a vazut anul trecut jucand in Tunisia unde au prezentat spectacolul "Romania Amazing Country", un mozaic muzical-coregrafic cu muzica etno si dansuri romanesti. Acesta a insistat si a facut tot posibilul sa-i aduca pe artistii romani pe scena uriasei sali de 1.000 de locuri a Teatrului unuia dintre cele mai luxoase vase de croaziera – "Pacific Dream".

Artistii Operei Comice pentru Copii din Bucuresti au cantat si au dansat practic pe "Broadway"-ul plutitor ce a navigat pe Marea Caraibelor, intre insulele Martinica si Guadalupe. "Romania, Land of My Heart", "Greetings from Romania" si "Romania Amazing Country" s-au numit spectacolele pe care artistii romani condusi de Smaranda Oteanu-Bunea le-au sustinut seara de seara in fata a peste 1.000 de spectatori aflati in croaziera si sositi din toate colturile lumii.

Solistii vocali si balerinii Operei Comice pentru Copii au prezentat piese din repertoriul folcloric romanesc, dar si slagare de succes precum "Lele" si "Ziga-zaga" pe orasul plutitor cu 2.000 de locuri si 12 punti ce a navigat in Caraibe, intre Santa Lucia, Martinica, Guadalupe, Tortola si Republica Dominicana. Invitata de onoare a fost actrita Stela Popescu.

 

Premierele stagiunii 2009-2010:

 


- Ciuleandra /Balul din padure –  balet etno
- Directorul de Teatru de W.A.Mozart
- Padurea Albastra – feerie muzicala de Dumitru Lupu
- O Noapte Furtunoasa – musical de Roman Vlad
- Mirandolina – balet de buzunar
- Gianni Schicchi de Puccini
- Domnul Conopida – musical, adaptare dupa J.Offenbach
- Balul Ispravnicesei – tablou muzical–coregrafic, etno
- Primavara Magnoliilor
- Alb si Negru – un recital extraordinar cu slagare romanesti si internationale, cu arii din opere, operete, cantonete, muzica etno si clasica, dar si fantezii coregrafice in stil preclasic
- Batuta Moldoveneasca - medalion etno
- Rica si Mengone - musical cu arii personaje celebre din reprezentatiile Operei Comice pentru Copii
- Barbierul din Sevilla de Rossini
- Un port la capat de lume - balet de buzunar

Vanzarea biletelor la spectacolele Operei comice pentru copii se face in ziua spectacolelor la Casa de Bilete a Palatului National al Copiilor din Bulevardul Tineretului, la numarul 8 - 10.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea