De prin lume adunate

#carte #roman #mukhtar mai #aditura all

Dezonorata de Mukhtar Mai

Mukhtar Mai avea 28 de ani si locuia intr-un sat din estul Pakistanului. Fratele sau cel mai mic, in varsta de 12 ani, a fost vazut in compania unei fete din alt clan. Tribunalul satesc s-a reunit imediat.

Pentru prima oara in lume, un tribunal a pronuntat aceasta teribila sentinta: Mukhtar Mai a fost condamnata sa fie violata, pentru a repara pretinsa greseala a fratelui sau.

Pedeapsa a fost executata. Violata, umilita, dezonorata, ea ar fi putut sa se sinucida, asemeni multor femei aflate in aceeasi situatie… Insa cu riscul vietii, s-a  hotarat sa vorbeasca.

Dintr-un sat uitat de lume din Pakistan, vocea sa avea sa emotioneze intreaga lume. Apelul sau s-a facut auzit si a generat un imens val de solidaritate . Astfel Mukhtar Mai s-a hotarat sa construiasca o scoala.

Dezonorata este o marturie tulburatoare. Astazi Mukhtar Mai a devenit o icoana pentru cei care lupta impotriva violentelor asupra femeilor.

Aceasta carte este publicata de editura All. Daca doriti sa o comandati, dati click aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea