De prin lume adunate

#ceai #ceainarie #magazin #plafar

De unde cumparam ceai in Bucuresti

De cativa ani, ceaiul a devenit un ritual popular si in Romania. Au aparut din ce in ce mai multe ceainarii si magazine care vand ceaiuri de calitate si cat mai diverse. De asemenea, poti gasi ceai si in plafare, dar si la magazinele online.

Ceai din magazin

Demmers Teehaus

Demmers Teehaus este un magazin cu ceaiuri si accesorii pentru bautul ceaiului care si-a extins conceptul in mai multe orase din Romania. Daca vei pasi intr-unul dintre aceste magazine vei gasi peste 200 de tipuri de ceai, de la negru, verde, alb, rooibush si pana la specialitati inedite, accesorii precum cutii, cani sau seturi de ceai, dulciuri speciale care se servesc impreuna cu ceai si cadouri, atat pentru adevaratii cunoscatori, cat si pentru amatori.

Casa de ceaiuri Demmer a aparut in 1981 la Viena la initiativa lui Andrew Demmer. De-a lungul timpului casa Demmer a devenit una dintre cele mai cunoscute companii producatoare de ceai. Datorita succesului pe care l-a cunoscut, casa de ceaiuri Demmer vine in fiecare sezon cu noutati. Astfel, in magazinele Demmers Teehaus vei gasi si ceaiuri pentru copii, ceaiuri rare si accesorii speciale, in ton cu fiecare sezon.

In segmentul de ceaiuri de top, Teataster Selection, vei gasi ceaiuri speciale si sofisticate, stocate in cutii speciale. Gama pentru copii, BabyTea, este reprezentata de infuzii din plante foarte sanatoase. Ceaiurile pentru copii au in compozitia lor numai ingredinte bio. 100 de grame din aceasta gama de ceaiuri costa 19,90 de lei, insa din aceasta cantitate se pot obtine peste 12 litri de ceai.

Preturi: Daca vrei sa stii cam cat vei scoate din buzunar atunci cand iti cumperi ceaiuri din magazinele Demmers Teehaus, iti oferim cateva indicii : ceaiurile pentru cunoscatori, rare, costa in jur de 30 de lei, dar pot ajunge si la 60 de lei, ceaiurile negre costa intre 16 - 26 de lei, ceaiurile verzi 19 - 27 de lei, ceaiurile rosii 14-17 lei, iar ceaiurile de fructe costa intre 15 - 20 de lei.

La segmentul de cadouri, casa de ceai sta foarte bine. In aceasta perioada sunt la mare cautare cadourile si cutiile de Craciun (45 de lei), seturile pentru vin fiert (75 de lei), seturile de ceaiuri (80 de lei), dar si colectiile de ceainice, cesti si cani speciale pentru ceai. In Bucuresti exista doua magazine Demmers Teehaus: pe strada Academiei, la numarul 9, in apropiere de Universitatea Bucuresti, si in Baneasa Shopping City.

Casa de Ceai

Centrul vechi al Bucurestiului adaposteste comori pretioase. Secretul sta in a sti sa cautam locul potrivit. Strada Smardan este si ea una dintre aceste comori. Recent renovata si impanzita de zeci de baruri, terase si cluburi, strada a reusit sa iasa cu fruntea sus din haosul urban prin amenajarea a doua magazine cu ceai. Casa de Ceai este o prezenta discreta, un magazin micut, dar destul de incapator pentru sutele de sortimente de ceaiuri si accesorii.

Pe rafturile si politele prinse in perete se odihnesc tacut cutiile cu ceai frumos mirositor care te imbie inca de pe strada. Vei gasi ceaiuri rosii, verzi, negre sau de fructe. Interesante sunt si accesoriile pentru ceai: cesti, cani, ceainice, seturi din portelan, fonta si chiar fier forjat, seturi de ceai pentru copii sau cutii pentru pastrat ceaiul. Casa de Ceai nu se rezuma insa numai la aceste obiecte. Aici vei mai gasi si carti de bucatarie, de amenajari interioare, o colectie destul de mare de CD-uri cu muzica de jazz, ambientala sau din diferite colturi ale lumii. Casa de Ceai se gaseste pe strada Smardan, la numarul 28.

Bernschutz & Co

Bernschutz & Co este un magazin destinat ceaiurilor si accesoriilor pentru ceai care s-a deschis destul de recent (noiembrie 2008) pe strada Smardan din capitala, la cativa pasi de Casa de Ceai. Magazinul vine la pachet si cu un concept nou, cel putin la noi: Tea to Go. Ceaiul este gata preparat si poti pleca cu paharul aburind la o plimbare pe strazile vechiului Bucuresti. Nu te vei grabi insa sa paraseti atat de repede oaza de liniste si frumos. De cum vei intra in magazin te va impresiona colectia de ceaiuri, depozitate in cutii speciale pe un intreg perete. Vei gasi ceaiuri negre din India, Darjeeling, Assam, ceaiuri negre din China, amestecuri cu nume interesante, Morning Tea, Student Blend, ceaiurile albe din China, ceaiuri verzi, ceaiuri organice, ceaiuri rosii, de fructe, galbene, albe sau negre, aromate.

Celalalt colt al camerei este garnisit cu tot felul de minunatii pentru servirea ceaiului: cani, cesti, tavi chinezesti de ceai, ceainice din ceramica sau fonta, perne japoneze pentru servirea ceaiului, seturi de cesti sau cutii. O alta zona este dedicata si dulciurilor: zahar candel, biscuiti, nuga, ciocolata sau trabucuri de ciocolata. Tot in acest magazin vei gasi si carti, carnetele si agende. Preturile ceaiurilor sunt in jur de 10 lei (50 de grame) si 17 lei pentru 100 de grame, canile 20-50 de lei, ceainicele de la 150 de lei, ciocolata 15 lei. Magazinul de ceaiuri Bernschutz & Co se afla situat pe strada Smardan, la numarul 30.

a la reine astrid

Magazinul A la Reine Astrid este o ciocolaterie frantuzeasca cu produse rafinate si de calitate. Pe langa sotimentele de ciocolata, bomboane, prajituri si alte delicatese dulci, magazinul are un intreg raft destinat si ceaiurilor. Aflat chiar langa ceainaria Triangle D'or, magazinul comercializeaza ceaiurile pe care le poti servi si acolo.

Cele mai spectaculoase ceaiuri sunt ceaiurile speciale ale salonului: Perles D'or si Fleur de Buddha. Alte specialitati sunt ceaiurile cu aroma de castane, fructe, flori, banane, caise, ciocolata, menta, ceaiuri Darjeeling, Sakura - cu aroma de cires, ceai negru indian, Jasmin Mandarin sau ceai verde originar din China. Magazinului se gaseste pe bulevardul Ion Mihalache, la numarul 92, in pasajul de langa Mega Image si este deschis zilnic intre orele 9- 21.

Kaffa

Un alt magazin cu ceaiuri este Kaffa, care comercializeaza si cafea. In magazinul Kaffa vei gasi peste 50 de sortimente de ceai vrac diferite, atat cu efecte curative, cat si relaxante, ceaiuri organice, ayurvedice sau wellness. Mai mult de jumatate din magazin este ocupat de cutiile de ceai, iar restul de canile, ceainicele si accesoriile pentru ceai.

Gama de ceaiuri este impresionanta si cuprinde sortimente din India, China, Japonia sau Ceylon: ceaiurie negre, fermentate, verzi, aromate, din fructe, rosii, din plante, organice sau destinate anumitor sarbatori sau sezoane din an. In magazine vei mai gasi si diverse sortimente de cafea, dar si dulciuri, ciocolata sau trufe. Magazinul se afla pe strada Calarasilor, la numarul 116-122, chiar in Piata Hala Traian.

Ki-Life

Ki-life este un magazin de produse naturale si ofera solutii pentru mentinerea sanatatii, prevenirea imbolnavirilor si cresterea vitalitatii organismului. In acest magazin gasiti plante medicinale, suplimente nutritive, produse apiterapice, remedii traditionale chinezesti si indiene, produse pentru aromoterapie, produse cosmetice naturale, alimente naturale, ecologice, dietetice si pentru vegetarieni, alimente ecologice, batoane energizante, pentru slabit, cafea de cicoare, condimente, inlocuitor de zahar, produse dietetice si produse din cereale integrale.

Magazinul are si o serie de sortimente de ceaiuri din plante sau rooibos. Preturile produselor pornesc de la 6 lei pentru ceaiuri si pot ajunge la 20 - 30 de lei pentru diverse siropuri si preparate. Magazinul se gaseste in Piata Amzei.

Ceai din…ceainarie

O alta sursa de cumparare a ceaiurilor o reprezinta chiar ceainariile. Majoritatea ceainariilor din Bucuresti dispun si de un stand special amenajat de unde poti cumpara ceaiuri si accesorii. Ceainariile de undei iti poti achizitiona ceai sunt Vasiliada, Carturesti, Ceai la Cotroceni, Green Tea, Rendez Vous, Aromaroma sau La O Cana cu Ceai. Personalul din ceainarii este foarte amabil si te ajuta in alegerea tipului de ceai perfect pentru tine.

Ceai … online

Daca nu ai timp sa te deplasezi in magazine sau sa vizitezi ceainariile, atunci vine ceaiul la tine la doar un click distanta. In utlima vreme au aparut si in mediul online cateva magazine care vand ceaiuri. Iata cateva site-uri de unde poti achizitiona ceaiuri de calitate: ceai-verde.ro, hailaceai.ro, cafeshop.ro, naturales.ro si chado.ro.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea