De prin lume adunate

#tipuri de dans #dansuei de societate #romani #dansuri

Dansurile de societate, preferatele romanilor! Care sunt cele mai populare alegeri

Dansurile de societate sunt tot mai populare in randul romanilor. Acestia se indreapta tot mai mult spre cursurile de dans, fie din pasiune, fie din dorinta de a face miscare intr-un mod placut.

 

Cele mai populare dansuri in randul romanilor sunt Salsa, Rumba, Vals si Tango Argentinian, in timp ce americanii prefera dansurile alerte precum Swing sau Hustle, iar pentru dansurile lente, Foxtrot.

"Dansurile de societate – ballroom dances cum sunt numite in America – sunt foarte populare peste tot In lume, insa preferintele sunt influentate de diferentele culturale semnificative intre pasionatii de dans de pe mapamond. La studiourile de dans din New Jersey, de exemplu, aprope toti studentii incep cursurile de dans cu Hustle si Swing. In Bucuresti, majoritatea incep cu Salsa si Rumba si pe masura ce avanseaza, experimenteaza si alte stiluri de dans" declara Andrei Fusea, Profesor de Dans Arthur Murray Bucuresti.

Beneficiile dansurilor de societate

Dansul este o modalitate prin care ne putem exprima emotii, trairi sau ganduri intr-o maniera artistica, indiferent de varsta biologica.

Beneficiile fizice, legate de postura, tonifiere si reducerea greutatii sunt obiectivele urmarite de majoritatea studentilor, in timp ce beneficiile psihice si sociale sunt considerate o surpriza placuta pe care o descopera pe parcurs. Relaxarea, buna dispozitie, socializarea si distractia in evenimente sunt apreciate de cei care danseaza frecvent si experimenteaza ansamblul de lectii de dans de la Arthur Murray – lectii private, lectii de grup si sesiuni de petrecere.

Dansurile dragostei sau cum sa-ti surpinzi partenerul in luna iubirii

Si pentru ca tot ne aflam in luna dragostei, trebuie sa stii ca exista dansuri romantice precum Rumba (dansul dragostei) sau Tango (dansul pasiunii), care sunt ideale pentru cuplurile care doresc sa petreaca timp impreuna si sa regaseasca bucuria de a se concentra pe partener.

Majoritatea cuplurilor care incep sa danseze au dificultati la a renunta la control si a urma regulile lead –follow din dansurile de societate. In timp, acestea dezvolta capacitatea de a se intelege din priviri, intre parteneri se creeaza un nivel de intimitate care are rolul de a-i face sa coopereze. Astfel comunicarea de cuplu se imbunatateste considerabil dupa doar cateva lectii.

Dansul devine astfel un cadou pe care si-l daruiesc in cuplu, timpul alocat partenerului avand o contributie importanta la sanatatea relatiei.

"Tot mai multe cupluri merg impreuna la dans pentru a-si imbunatati comunicarea, iar februarie este momentul cel mai bun pentru a se dedica unei astfel de activitati si implicit, partenerului", declara Andrei Fusea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea