De prin lume adunate

#dansuri indiene #dansuri #muzica #google

Dansuri indiene

De sarbatori, celebreaza dansurile indiene. Intr-o pe un fundal rosu apar trei dansatore hinduse care executa miscari tipice. de sitar , dinamismul dansului Bollywood si melodiile  folclorice fac parte din grati dansurilor indiene. Dansurile indiene se impletesc pe muzica cu versuri de Tagore si sarbatoresc astfel incredibila diversitate geografica, istorica si religioasa a Indiei.

Dansurile reprezinta un element de baza al spiritualitatii indiene. Dansuril indiene sunt forme de arta sacra. In India exista mai multe tipuri de dansuri. Astfel, cei care practica dansurile indiene se pot detasa total de lume din jurul lor. Au un control perfect asupra activitatilor fizice, emotionale si mentale.

In timpul dansurilor indiene, rodul actiunilor este oferit ca ofranda in mod neconditionat Divinului. Dansatorul indian ramane detasat de reactiile spectatorilor. Cel care practica este ghidat in fiecare gest pe care il face de catre diferite entitati celeste.

Bharatanatyam este cele mai popular dans clasic din India de Sud. Este totodata si cel mai vechi . Acest dans a fost creat pentru a personifica relatiile si expresiile cosmice ale tuturor lumilor.

Dansurile indiene sunt practicate in special de catre femei. Pentru dansurile indiene erau alese numai fecioarele, care deveneau proprietatea templului care le alegea pentru dansurile indiene. Printre cele 16 tipuri de ofrande care se ofera in templele indiene se numara si muzica intrumentala si vocala si dansul.

In temple se realizeaza peste 18 feluri de dansuri indiene .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea