De prin lume adunate

#rezolvare cub Rubik #cub Rubik #inventator cub rubik #curiozitati cub rubik

Curiozitati despre cubul Rubik

Cel mai bine vanduta jucarie din lume, cubul Rubik a testat rabdarea si perseverenta multora dintre noi. Jocul problema de tip puzzle si-a facut intrarea in lumea jucariilor in urma cu aproape patru decenii si se bucura de un real succes si astazi, determinand, pe langa vanzari uriase, si aparitia unor jocuri similare. Chiar daca ai reusit deja sa rezolvi un cub Rubik, te invitam sa descoperi cateva curiozitati interesante despre celebra jucarie!

1. Inventatorul cubului, sculptorul si profesorul de arhitectura maghiar Erno Rubik, l-a conceput initial ca model ilustrativ al geometriei tridimensionale, cu scopul de a-i ajuta pe studentii sai sa isi dezvolte capacitatile de vizualizare.

Dupa mai multe incercari, a creat cubul care avea sa ii poarte numele si care a devenit cel mai bine vanduta jucarie la nivel mondial. Trebuie spus, totusi, ca nici macar inventatorul cubului Rubik n-a reusit sa-l rezolve rapid - profesorului de arhitectura i-a trebuit o luna pentru a-i da de cap!

2. Stiai ca exista cuburi Rubik comestibile, cu imagini din popularul joc video Super Mario Brothers si chiar si mp3 playere sub forma de cub Rubik? Nu ar strica sa stii nici ca in orasul Knoxville, din statul american Tennessee, se afla cel mai mare cub Rubik din lume, cu o inaltime de 3 metri si o greutate de peste 500 kg!

3. Cel mai scump cub Rubik din lume, denumit Masterpiece Cube, a fost produs in 1995 de catre Diamond Cutters International. Acest cub Rubik, in marime naturala, este realizat din ametiste de 22,5 karate, rubine de 34 karate si smaralde de 34 karate, toate batute in aur de 18 karate. Pretiosul cub Rubik a fost evaluat la circa 1,5 milioane dolari.

4. Numarul de cuburi Rubik vandute la nivel mondial il egaleaza pe cel al exemplarelor de carti vandute din faimoasa serie "Harry Potter", semnata de J.K. Rowling - circa 350 milioane de bucati.

5. Se estimeaza ca nu mai putin de o cincime din populatia lumii a incercat macar o data sa rezolve cubul Rubik.

6. Dupa 30 de ani de analize intense, s-a descoperit ca, oricat de amestecat ar fi, cubul Rubik poate fi rezolvat din 20 de miscari sau mai putin.

Sursa foto: wallpoper.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea