De prin lume adunate

#obieiuri #revelion #traditii #fem

Cum se sarbatoreste Revelionul in jurul lumii. Traditii ce te vor uimi

Revelionul este sarbatorit in moduri inedite in fiecare colt al lumii. In unele zone, exista anumite traditii cu totul aparte, care te vor face poate sa iti doresti sa traiesti aceste experiente intr-un an, de Revelion.

Hogmanay in Scotia

In Scotia, Anul Nou se sarbatoreste timp de 3 zile. Pe 30 decembrie, petrecaretii se aduna pe strazile oraselor si formeaza un rau de foc din tortele pe care le tin in maini. 8000 de torte formeaza acest culoar de lumina, acompaniate de flauturi si tobe. In noaptea de Anul Nou, poti lua parte la dansurile traditionale pe acorduri de muzica scotiana, care se desfasora pe strazile oraselor.

Struguri in Spania

O traditie spaniola spune ca pentru a avea parte de tot ce este mai bun in anul care sta sa inceapa, in noatea de Anul Nou mananca 12 boabe de struguri, cate un bob la fiecare bataie a ceasului de la miezul noptii. Cele 12 boabe de struguri te vor ajuta sa ai un an imbelsugat. In Spania, traditia se respecta cu sfintenie, iar daca te afli de Revelion aici poti sa te alaturi spaniolilor petrecareti care intampina noul an la Puerta del Sol in Madrid si care inevitabil vor tine in mana boabe de struguri si o sticla de vin. Petrecerea de Revelion se incheie in Spania spre dimineata.

Farfurii sparte in Danemarca

In Danemarca, in noaptea de Revelion se sparg farfurii, dar nu oricum. Oamenii merg pe la casele prietenilor si rudelor si sparg farfurii si pahare aruncandu-le in usa de la intrare. Acest obicei este considerat in Danemarca un semn bun pentru anul ce vine, iar cu cat sunt mai multe cioburi in fata usii de la intrare in dimineata urmatoare, cu atat mai indragiti sunt stapanii casei in randul familiei si prietenilor.

Saritul peste sapte valuri in Brazilia

Cei care au norocul sa sarbatoreasca Anul Nou intr-un loc cald, asa cum este Brazilia, se pot bucura si de o multime de traditii locale pe care vor fi incantati sa le urmeze. La Copacabana de exemplu, traditia spune ca pentru a avea noroc in noul an trebuie sa faci o baie in ocean si sa sari peste sapte valuri. In plus, pentru a avea un an plin de liniste, va trebui sa porti haine albe si sa arunci in apa un buchet de flori ca ofranda adusa zeitei marilor.

Festin cu 12 mese in Estonia

Un Revelion in Estonia va fi pe placul oricarui gurmand. Traditia spune ca in noaptea de Anul Nou va trebui sa mananci de un numar norocos de ori pentru ca astfel vei avea un an bun. Iar numerele norocoase sunt 7, 9 si 12 - de atatea ori va trebui sa te asezi la masa pentru a-ti merge din plin in anul care incepe.

Suna clopotelul de 108 ori in Japonia

In Japonia, Anul Nou este intampinat in sunete de clopotei in templele budiste. Conform credintei budiste, 108 reprezinta numarul dorintelor. Se spune ca sunetele clopoteilor indeparteaza emotiile si gandurile negative.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea