De prin lume adunate

#cronica teatru #recenzie #teatru #compania de teatru passe partout d.p #sala rapsodia #rencontres #dan puric

Cum se iubeste fara cuvinte- Rencontres

este o piesa despre dragostea fara cuvinte. De altfel, nu auzi aproape nicio vorba pe tot parcursul spectacolului. Chiar si asa, insa, toata lumea intelege demersul actorilor, iar, la final, se lasa cu aplauze timp de cel putin un sfert de ora. este regizata si interpretata de Violeta Totir si Dragos Huluba, invataceii lui Dan Puric si vei avea ocazia sa o vezi in luna martie la Sala Rapsodia ( 53).

Rencontres expune iubiri ridicole sau romantice surprinse in situatii comice sau in momente profund umane. Acest spectacol, precum si celelalte piese inspirate de Dan Puric te invata sa asculti tacerea. Pentru ca, da, ceea ce face este se iti atraga atentia asupra miscarii corpurilor si asupra gesturilor care, uneori, spun mult mai mult decat cuvintele.  

Astfel, in Rencontres barbatul si femeia se folosesc de maini, de priviri, de dans sau de muzica pentru a isi declara dragostea. Mai concret, spectacolul- este, de fapt, o insiruire de scenete. Unele sunt triste, altele sunt romantice si provoaca visarea, iar cele mai multe sunt optimiste si starnesc rasul. Unele sunt incredibil de bine concepute, altele au scapari si sufera la capitolul realizare. In general, insa, nici actorii, nici spectatorii nu par a fi deranjati de micile stangacii pentru ca, in ansamblu, piesa este despre cu totul altceva.

Mima, muzica, simboluri

Piesa de pantomima se dechide cu un personaj feminin si unul masculin care fac cateva lucruri simple. Spectatorii raman surprinsi pentru ca cei doi se misca aproximativ in acelasi timp ca si cum s-ar reflecta unul pe celalalt intr-o oglinda. Este o scena simpla de la care se dezvolta situatii si personalitati mai mult sau mai putin complexe care ironizeaza cand barbatul, cand femeia.

De exemplu, in una dintre scenete barbatul isi arata muschii si ridiculizeaza femeia prin sunete comice care starnesc rasul in sala. In timp ce femeia este inactiva, partenerul ei continua sa mimeze forta si inteligenta barbatului in comparatie cu slabiciunea si inconsistenta femeii.

Si totusi, este de ajuns ca ea sa il mangaie tandru pe fata pentru ca el sa se schimbe radical. Urmeaza discursuri scurte si sacadate in limbi pe care nu le cunosti despre femeia care inseamna iubire si despre calitatile ei extraordinare. In acest timp, publicul rade tare in sala. Pentru ca, indiferent de limba in care se vorbeste, cuvintele nu inseamna nimic. Corpul si miscarile lui sau tonalitatea vocii si inflexiunile ei sunt mult mai importante decat ceea ce spun cuvintele.

Spectacolul se continua cu femeia care face gestul de a pleca nepasatoare. In momentul urmator, barbatul ajunge intr-o stare isterica si, de disperare, cade in genunchi si se taraste dupa ea. Scena este foarte comica. Povestita, insa, nu are niciun farmec pentru ca lipseste esenta teatrului lui Dan Puric: pantomima si muzica.

Piesa Rencontres este gazduita de Sala Rapsodia ( Strada Lipscani 53), iar biletul costa 20 RON.

 

De Valentine's Day mai citeste si:

Valentine’s Day de lux

Petreceri de Valentine’s Day

Evenimente de Sfantul Valentin

Carti cu dragoste de Sfantul Valentin

Cele mai frumoase romane de dragoste

Legende de adormit indragostitii: Sfantul Valentin si Dragobetele

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea