De prin lume adunate

#evenimente #europafest #ziua europei #evenimente bucuresti

Cum sarbatoreste Bucurestiul Ziua Europei

De Ziua Europei, Bucurestiul a pregatit o serie de evenimente interesante. De la festivaluri de film, spectacole de opera si concerte de jazz si blues, capitala a pregatit un program incarcat pentru cei care nu vor sa stea acasa.

Zilele Europene ale Operei

In acest an, Zilele Europene ale Operei vor fi sarbatorite de toate teatrele lirice importante ale continentului in datele de 12 si 13 mai. Obiectivul manifestarii este acela de a deschide usile teatrelor lirice pentru a permite publicului larg sa descopere specificul operei si universul ascuns din spatele scenei. Tema aleasa pentru editia 2012 este "Passion".

Opera Nationala Bucuresti va participa la aceasta sarbatoare cu o serie de evenimente speciale, deschise iubitorilor de toate varstele ale operei si ale artei in general. Sambata, Opera Nationala Bucuresti il aduce pe scena pe cuceritorul Don Juan in spectacolul de opera "Don Giovanni" (W.A. Mozart).

Duminica, micii spectatori sunt invitati la spectacolul muzical "Cutia cu jucarii", o cutie magica in care papusile prind viata si se lupta pentru dragoste. Cei mici, dar si cei mari sunt invitati in lumea minunata a jucariilor, in acest spectacol plin de culoare, in care muzica si dansul se impletesc cu proiectiile si personajele de poveste.

Duminca seara, evenimentul care va incheia Zilele Europene ale Operei este Gala de Balet extraordinara, in care publicul va avea ocazia sa urmareasca fragmente celebre de dans clasic si contemporan, in interpretarea prim-balerinilor teatrului.

EUROPAfest

Singurul festival din Europa care reuneste 4 genuri muzicale jazz, blues, pop si muzica clasica se desfasoara anual la Bucuresti, reusind cu fiecare editie sa creeze o imagine pozitiva Romaniei. Sub sloganul "It's all about live quality music", Festivalul International EUROPAfest revine in anul 2012 cu artisti si muzica de calitate, cu o imagine proaspata, dar si cu o surpriza asteptata de multa vreme de fanii sai.

Bucurestenii au ocazia de a participa la numeroase evenimente, concerte de jazz, blues si pop. La cea de-a 19-a editie a festivalului sunt asteptati peste 300 de invitati din 45 de tari.

Astfel, la Bucuresti vei vedea artisti din Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, China, Columbia, Coreea de Sud, Croatia, Cuba, Ecuador, Elvetia, Finlanda, Franta, Georgia, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Israel, Italia, Japonia, Kazakhstan, Letonia, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Rep. Moldova, Romania, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, SUA, Suedia, Taiwan, Turcia, Ucraina, Ungaria.

Festivalul Filmului European

52 de filme din 26 de tari vor putea fi vazute la cea de-a XVI-a editie a Festivalului Filmului European, organizat in luna mai de Institutul Cultural Roman cu sprijinul ambasadelor si centrelor culturale ale tarilor europene. Ambasadorul onorific al FFE este cineastul Catalin Mitulescu. Programul festivalului include trei documentare romanesti: Turn off the Lights, Dupa Revolutie si Pacatoasa Teodora.

La festival vei vedea filme care spun povesti in care binele nu invinge intotdeauna raul, iar protagonistii nu salveaza lumea de la nici un dezastru. Filme care spun, de fapt, povestea fiecaruia dintre noi, asa cum se intampla ea in viata reala. Este loc pentru toti la filmele noastre si exista productii pentru orice gust, asa cum exista si public pentru orice gen de film.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea