De prin lume adunate

#restaurant osho # florin radulescu osho #wagyu #black angus # chef iosif stefanescu

Cum sa ai o experienta gourmet unica, in centrul Capitalei

Iti place sa experimentezi gusturi noi, meniuri diferite? Stii care este diferenta intre sarea cu portocale si sarea neagra de Cipru, intre Black Angus si Wagyu? Atunci exista un loc special pentru gurmanzii ca tine.

Aflat intr-unul dintre cartierele vechi ale Capitalei, Primaverii, restaurantul OSHO imbie cu terasa spatioasa si racoroasa, o adevarata ispita in aceste zile caniculare. Daca insa te astepti sa pasesti pragul unui restaurant obisnuit, atunci ai gresit locul. Fiind primul restaurant-macelarie din Romania si unul dintre restaurantele de top din Bucuresti, OSHO incearca sa te suprinda din primele minute aratandu-ti exact ce vei manca.

Astfel, iti poti alege singur pestele sau carnea de vita care iti face cu ochiul, iar chefi de renume precum Marcos Antonio Cano Ruiz (OSHO Fish) sau Iosif Stefanescu (OSHO Steak, pe care il veti recunoaste si din emisiunea Top Chef) se vor asigura ca papile gustative vor fi incantate. „Am adus practic bucataria in fata pentru a ne asigura clientii de transparenta noastra toatala. Daca doresc, ei vad totul, din momentul alegerii preparatului pana cand acesta ajunge in farfurie”, explica Florin Radulescu, proprietarul restaurantului, conceptul dupa care se ghideaza OSHO.

 

De altfel, aceasta posibilitate face alegerea unui meniu si mai grea. Fie ca vorbim de carne Limousine, Black Angus sau Wagyu, de caracatita, ton, creveti sau dorada, este dificil sa te opresti la un singur preparat. „Carnea noastra este maturata conform retetelor proprii. Procesul complex de maturare folosit necesita un echilibru perfect intre timp, temperatura si umiditate, acesta fiind si secretul gustului perfect si unic al carnii de vita OSHO”, explica Chef Iosif Stefanescu. 

Acesta recomanda din noul meniu, lansat de curand, preparatele din carnea de vita japoneza Wagyu. Gustul deosebit vine din faptul ca vitele sunt crescute in conditii speciale, fara stres, sunt masate zilnic si hranite cu cereale, fibre, fructe si bere. 

Pentru amatorii de mancaruri mai usoare, locul unde trebuie sa te opresti este OSHO Fish. Pestele este ales de trei ori pe saptamana din faimoasele piete spaniole, iar acest lucru se simte in textura si gustul profund al preparatelor. Fie ca iti plac midiile, homarul sau caracatita, dorada, tonul sau somonul, Chef Marcos recomanda sa le incerci pe toate. Nici nu este greu, te asiguram.

Desi pare un restaurant axat pe preparate principale, nu te lasa pacalit. O masa la OSHO nu trebuie sa se incheie fara un desert. Intre hamburgerul din macarons cu inghetata (ce combinatie spectaculoasa!), combinatiile de mouse de ciocolata din Sweet Fantasy sau clasica (dar delicioasa) placinta cu mere si vanilie este greu sa te decizi. De aceea, noi am incercat aproape din toate!

Situat intr-unul dintre cartierele de top ale Capitalei, Primaverii, restaurantul poate parea prohibitiv, mai ales cand prezinta un asemenea meniu. Te asiguram ca nu este chiar asa. Zilnic, chefii de top de la OSHO pregatesc meniuri speciale cu preturi care pornesc de la 23 de lei. Le gasiti pe pagina de Facebook a restaurantului, iar meniul complet pe www.oshoprimaverii.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea