De prin lume adunate

#martisor #1 martie # evenimente martisor #evenimente 1 martie

Cum petrecem de Martisor: evenimente in Bucuresti si in tara

Primul weekend din luna martie este unul incarcat de evenimente dedicate sosirii primaverii. Lor li se adauga insa o puzderie de alte oportunitati de distractie ce iau forma unor piese de teatru, concerte si proiectii ale filmelor de Oscar. Iata care sunt evenimentele din weekendul de Martisor!

Targuri de Martisor

Cele mai numeroase, in primul sfarsit de saptamana din luna martie, sunt targurile de Martisor. Organizate in toate marile orase ale tarii, targurile vin cu o oferta generoase de martisoare handmade, dar si obiecte traditionale romanesti si bunatati culinare.

Printre cele pe care ar fi pacat sa le ratezi se numara traditionalul targ gazduit de Galeria Dalles din Capitala, "Festivalul primaverii", dar si targul de Martisor de la Muzeul Taranului Roman si cel de la Muzeul National al Satului. In tara, sunt organizate targuri ce marcheaza sosirea primaverii in mai toate centrele comerciale mari, precum Iulius Mall din Suceava, Iasi, Cluj si Timisoara.

Concerte de Martisor

Opera Nationala Romana din Capitala te asteapta, de 1 martie, incepand cu ora 19.00, la "Duete de Martisor", un concert de muzica clasica in compania cvintetului de coarde al Operei Bucuresti.

Tot sambata, Smiley te invita, de la ora 20.00, la Sala Palatului, intr-un concert de promovare al noului sau album, "Criminal". Preturile biletelor variaza intre 65 si 180 lei.

Iubitorii muzicii jazz pot intampina primavara cu un concert sustinut de Maria Raducanu, la Teatrul de Arta din Capitala, incepand cu ora 19.00. Pretul unui bilet este 30 lei.

Piese de teatru de Martisor

O experienta culturala de exceptie iti propun si teatrele din Capitala si din marile orase ale tarii, cu ocazia Martisorului. Astfel, spre exemplu, de 1 martie, ai ocazia sa asisti la spectacole precum "Mult zgomot pentru nimic" sau "Zeul macelului" (Teatrul Nottara, Bucuresti), "Cum am invatat sa conduc" (Teatrul de Comedie, Bucuresti), "Tom si Jerry" (Teatrul Metropolis, Bucuresti) sau "Cand un mim iubeste luna" (Teatrul National din Cluj).

Filme de Martisor

In weekendul de Martisor au premiera nu mai putin de 6 filme pentru toate gusturile: patru drame ("Agon", "Only Lovers Left Alive", "The Bag Man", "The Book Thief"), o pelicula de actiune ("Non Stop") si o comedie ("That Awkward Moment").

In plus, Grand Cinema & More din Mall Baneasa Bucuresti te asteapta la un maraton al filmelor de Oscar pana duminica inclusiv, cand va avea loc fastuoasa gala a premiilor acordate de Academia Americana de Film.

Sursa foto: bestmusic.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea