De prin lume adunate

#cum ne alegem Babele #babe #1 martie #martisor

Cum ne alegem Babele si ce semnificatie au

Pana pe 9 martie se sarbatoresc zilele Babei Dochia, cele mai capricioase din an. Babele anticipeaza starea de spirit, norocul si predispozitia fiecaruia, cat de veseli sau deprimati vom fi pana la „babele” din anul urmator.

Cum ne alegem Baba

In popor circula doua variante: fie alegerea dupa bunul plac a unei zile sau in functie de ziua de nastere. De exemplu, o persoana nascuta intre 1 si 9 (valabil pentru orice luna), va avea baba conform cu ziua respcectiva. in caz ca data nasterii este formata din doua cifre, alegerea babei se face astfel: daca cineva este nascut pe 28 mai, baba se calculeaza astfel: 2+8=10, 1+0= 1, astfel cã baba va fi pe 1 martie.

Conform calendarulortodox.ro, aceste zile reprezinta un etalon pentru tot restul anului, astfel ca, in functie de vremea din ziua aleasa in intervalul 1-9 martie, vom avea parte de un an bogat, in care toate ne vor merge bine (soare, vreme frumoasa) sau, din contra, vom fi suparaciosi si mohorati la fel ca baba aleasa (vreme urata, ploaie, nori). Cu toate acestea, daca in ziua aleasa de noi va ninge, semnele arata ca anul va fi unul bogat, cu multe realizari.

Sursa foto: garbo.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea