De prin lume adunate

#tabara #safari #locatii safari

Cum functioneaza un safari

Pentru majoritatea oamenilor, inseamna poze sepia sau alb-negru, facute la inceputul anilor '90, cu persoane imbracate in kaki, palarii de pai, ingramaditi in masini decapotabile de teren. dar vremurile au avansat, iar venerabila traditie de safari s-a aliniat si ea la timpuriule moderne. Iata ce presupune acum sa mergi intr-un safari.

 

  • Camera foto sau aparatul de filmat a inlocuit arma cu care se mergea odinioara in safari. De fapt, este absolut interzis sa mergi la vanatoare cu ocazia unui safari.
     
  • Cuvantul safari are mai multe conotatii in prezent. Nu trebuie sa fie neaparat o calatorie sau expeditie legata de viata animalelor salbatice. De exemplu, exista safari pe camile in Egipt. Exista safari in Australia sau safari in Alaska. Cea mai populara forma de safari ramane, totusi, aventura de a cunoaste de aproape animalele salbatice si exotice din Africa.
     
  • Preturile incep de la 1000 de dolari si urca pana la 3000 de dolari, pentru cateva zile petrecute in safari.
     
  • Cuvantul safari a fost introdus in dictionarul universal de catre lingvistul si exploratorul Sir Richard Burton , abia in secolul 19.
     
  • Astazi exista trei tipuri principale de safari: tabara permanenta, tabara mobila permanenta si safari mobil.


Safariul facut in tabara permanenta, implica un cort mare in care toata lumea este gazduita in timpul dintre plimbari, expeditii, calatorii cu masina, plimbari cu balonul etc. Acolo, vizitatorii pot dormi, manca si se relaxa in conditii de lux, acesta fiind cel mai scump tip de safari.

Safariul mobil in tabara permanenta iti permite sa vizitezi diverse regiuni, sate, paduri, calatorind de la o locatie la alta cu un microbuz de tip Land Rover , cu 8 locuri, care joaca si rolul de loc de dormit peste noapte.

Safariul mobil iti permite sa stai intr-un cort temporar in fiecare noapte. Se potriveste turistilor fara mari posibilitati financiare, pe care nu-i deranjeaza absenta unui wc sau a unui dus. In schimb, se pot alege cu vizita unui elefant sau hipopotan in cort noaptea.

Cele mai populare locatii de safari

Zimbabwe, Botswana si Zambia sunt tarile alese pentru safari de catre majoritatea agentiilor de turism pentru ca sunt bogate in animale salbatice si locuri pitoresti. Uganda ofera, mai nou, variante de safari pentru urmarirea si descoperirea gorilelor, optiune foarte populara de cand aceastea au devenit specie de cale de disparitie.


Autor: Ioana Stanciulescu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea