De prin lume adunate

#alegere scoala dans # soala dans potrivita #scoala de dans

Cum alegi scoala de dans potrivita pentru tine?

Intr-un oras precum Capitala, numarul de scoli de dans disponibile pentru amatorii de ritm, muzica si miscare este aproape coplesitor atunci cand trebuie aleasa una singura. Pentru cei care aleg sa danseze ca hobby, de multe ori criteriile de selectie pentru locul unde se inscriu la lectii de dans Bucuresti este apropierea de casa sau de birou. Pentru cei care vor sa faca din dans ceva mai mult, pentru cei cu adevarat pasionati insa, distanta este mult mai putin importanta decat calitatea serviciilor.

Lectii private sau dans in grup?

Inainte de a lua o decizie asupra scolii de dans potrivite in functie de stilul de dans dorit si alte criterii ce vor fi enumerate in a doua jumatate a articolului, este important de decis daca se doreste urmarea unor cursuri de grup sau a unor lectii private.

Lectiile private sunt recomandate in principal persoanelor pentru care dansul este mai mult decat un hobby, insa si incepatorii pot beneficia de pe urma lectiilor private, acestea fiind un mod de a invata mult mai repede notiunile de baza pentru a putea trece peste nivelul de incepatori si a se alatura direct unor cursuri avansate.

Problema cu lectiile private de dans este ca acestea sunt, in general destul de costisitoare. Pe de alta parte, apeland la instructorii de la o scoala de dans se top precum Stop and Dance tranzitia intre cursurile private si cursurile de grup se face mult mai usor.

Alegerea scolii de dans

Pentru lectii de dans Bucuresti, numarul de alegeri este atat un avantaj, pentru ca nivelul competitiei dicteaza aparitia unor servicii de calitate mult mai buna, dar si un dezavantaj, pentru ca alegerea este adesea dificila iar multi dansatori care fac aceasta alegere pripita ajung sa piarda cateva luni inainte de a decide sa se mute la o alta scoala de dans.

Pentru a face alegerea buna din prima incercare, in materie de cursuri de dans, trebuie tinut cont de urmatoarele criterii:

1. Recomandarile scolii alese. In mod ideal, scoala de dans ar trebui sa fie una aleasa dupa recomandarile prietenilor sau cunostintelor de increde. Cum acesta nu este intotdeauna cazul o a doua optiune este citirea forumurilor de specialitate si a recenziilor disponibile online pentru fiecare scoala in parte.

2. Prezentarea fiecarei scoli in parte. In momentul actual aproape orice scoala de dans de incredere are si un site de prezentare care reflecta imaginea si conceptul scolii. Numarul de instructori, premiile castigate de fiecare scoala in parte, toate acestea sunt criterii de care se poate si trebuie sa se tina cont inainte de a face o alegere.

3. Participarea la o ora de cursuri de dans. Multe scoli ofera persoanelor interesate posibilitatea de a participa la un curs gratuit pentru a isi face o idee in ceea ce priveste modul in care se desfasoara lectiile de dans, modul in care lucreaza instructorul si atmosfera generala. In functie de toate acestea se poate lua mult mai usor o decizie bazata pe preferinte personale.

4. Ce fel de dansator este instructorul? Pentru a intelege daca un instructor este potrivit pentru ce doreste fiecare persoana in parte sa obtina cu participarea la cursuri de dans, este important ca viitorul cursant sa aiba ocazia de a vedea instructorul dansand. Unele scoli de dans organizeaza inclusiv evenimente sau participa la concursuri unde cei interesati de inscrierea la cursuri pot vedea performantele instructorului dar si ale elevilor acestuia.

5. Calitatea salilor de curs. Chiar daca instructorul este o persoana talentata si dedicata, daca sala de dans nu este renovata, podeaua lasa de dorit sau lipsesc oglinzile si alte elemente importante pentru orice scoala de dans atunci lectiile nu se pot desfasura in maniera optima.

6. Locatia scolii de dans. Daca mai multe scoli indeplinesc aceleasi criterii, atunci si locatia poate fi importanta in decizia de alegere a unei scoli in detrimentul alteia. Este important de retinut insa ca distanta parcursa pana la cursurile de dans sau benzina consumata merita pe deplin daca instructorii si scoala in sine ofera tot ceea ce viitorul dansator isi doreste de la o asemenea activitate. Cele mai multe persoane incep cu cursuri o data sau maxim de doua ori pe saptamana astfel ca distanta nu trebuie sa fie un criteriu principal de selectie, ci doar unul orientativ, in masura in care nu este vorba de o scoala aflata la celalalt capat al orasului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea