De prin lume adunate

#stiai ca #craciun #curiozitati craciun #sarbatoarea craciunului

Crezi ca stii totul despre sarbatoarea Craciunului? Iata 6 curiozitati mai putin cunoscute

Craciunul este una dintre cele mai indragite sarbatori de peste an, dar si una dintre cele mai vechi, cu traditii si obiceiuri ce impletesc anticele rituri pagane cu cele crestine. In asteptarea Mosului cel Bun si a nasterii Domnului, te invitam sa descoperi cateva curiozitati despre Craciun pe care probabil nu le stiai!

1. Rudolf este, fara doar si poate, cel mai popular ren al lui Mos Craciun. Dar stii de unde i se trage nasul cel rosu? Nu de la frig, sustin oamenii de stiinta norvegieni, care, mai in gluma, mai in serios, au concluzionat ca roseata botului se datoreaza cel mai probabil unei infectii parazitare!

2. Culorile traditionale ale Craciunului sunt verdele, rosul si auriul. Verdele simbolizeaza viata si renasterea, in timp ce rosul este simbolul sangelui lui Iisus Christos, iar auriul reprezinta lumina, dar si bunastarea si regalitatea.

3. In urma unei analize a datelor adunate din postarile pe reteaua de socializare Facebook, cele doua saptamani care preced sarbatoarea Craciunului se numara printre perioadele din an cu cele mai multe despartiri. Totusi, trebuie spus ca 25 decembrie este una dintre zilele cu cele mai mici rate ale separarilor amoroase.

4. Primele decoratiuni cu care oamenii si-au impodobit brazii de Craciun au fost merele. In Evul Mediu, actorii obisnuiau sa decoreze brazii si alte conifere in timpul unor piese de treatru care spuneau povestea lui Adam si a Evei si a decaderii lor din rai.

5. Sarbatoarea Craciunului isi are radacinile intr-o serie de festivaluri pagane precum Saturnaliile (sarbatoarea lui Saturn, zeu roman, celebrata intre 17 si 23 decembrie), Calendele (1-5 ianuarie) si Deus Sol Invictus (25 decembrie). Intrucat crestinii vremii se opuneau vehement acestor practici, i-au atras de partea lor pe pagani proclamand 25 decembrie ziua nasterii Domnului.

6. Craciunita este o planta nativa in Mexic si a fost cultivata inca de pe vremea aztecilor, care o numeau "Cuetlaxochitl" ("floarea care se ofileste"). Pentru azteci, rosul aprins al plantei era un simbol al puritatii. In plus, acestia foloseau craciunita pentru a trata febra.

Sursa foto: localnomad.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea