De prin lume adunate

#sala palatului #craciun #concert

Craciun Vienez la Sala Palatului

Orchestra Originala a Balului Operei din viena te asteapta la spectacolul traditional " Craciun Vienez ".Spectacolul are loc pe 21 decembrie, la Sala Palatului. Devenit deja traditie pentru bucuresteni, spectacolul “Craciun Vienez” este oferit de Orchestra Originala a Balului Operei din Viena.

Sub titulatura “Alles Waltzer”, orchestra va interpreta cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena ce va cuprinde opere ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner si ale altor compozitori celebri ai muzicii vieneze din secolele XVII si XIX.

Spectacolul “Craciun Vienez” se va desfasura sub bagheta actualului dirijor al Balului Operei din Vienna, profesorul Uwe Theimer, a carui cariera impresionanta l-a clasat printre cei mai buni dirijori ai lumii. Gala va fi completata de balerinii de inalt nivel artistic al Balului Operei din Viena ce propun o coreografie fantastica.

Orchestra Originala a Balului Operei din Viena are o traditie impresionanta. Deschiderea Balului Operei din vienna a avut loc in decembrie 1877 odata cu primul eveniment Pofopern Soiree.

 

La vremea aceea capitala Imperiului Habsburgic a prosperat cu adevarat prin muzica clasica: Orchestra Filarmonicii Vienna a fost fondata imediat, dinastia strauss a dominat secolul valsurilor, opereta a luat amploare, iar constructia Hof Opera House si a Musikverein din Viena au fost cele mai apreciate planuri urbane si concepte culturale.

In anul 1982, pentru prima data in istoria Operei Balului din Vienna, institutia si-a imprumutat numele sau unei orchestre, luand astfel luat fiinta Orchestra Balului Operei din Viena, cu scopul de a promova muzica si dansul vienez din secolele 18 si 19 in intreaga lume.

De-a lungul timpului, Orchestra Balului Operei din Vienna a sustinut turnee pe toate continentele si in marile orase europene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea