De prin lume adunate

#craciun in pandemie # mos craciun ciocolata # masti de protectie #mos craciun #pandemie #ciocolata

Craciun in pandemie: un cofetar fabrica Mosi Craciun din ciocolata, cu masti de protectie

Un cofetar dintr-o zona rurala din Ungaria, care are propriul atelier in care confectioneaza figurine din cicolata, a dat lovitura dupa ce a confectionat, mai mult in gluma, primii Mosi Craciuni din ciocolata cu masca de protectie.

Ideea i-a venit, spune el, pentru a mai descreti fruntile oamenilor. Insa, desi nu se astepta, Mosii cu masca de protectie au o cerere uriasa si abia mai face fata cu numarul de comenzi.

Numarul de comenzi online a explodat, iar acum abia mai poate tine pasul cu toate cererile.

„Cred ca in momentul in care va sosi, Mos Craciun va trebui sa poarte masca caci Mosul trebuie sa fie un exemplu pentru oameni”, a spus Rimoczi, din atelierul aflat in spatele casei din localitatea sa natala, Lajosmizse, la circa 70 de kilometri sud de Budapesta.

Pentru a tine pasul cu comenzile, a trebuit sa simplifice designul, iar acum produce circa 100 de Mos Craciuni pe zi, folosind ciocolata italiana fara gluten. Caciula Mosului o picteaza in rosu, iar mastile le confectioneaza din fasii minuscule de martipan alb, adaugand panglici din glazura.

Rimoczi a fost nevoit sa schimbe si designul figurinelor Mos Craciun de dimensiuni mai mari, care initial au fost confectionate fara masti.

„Erau deja impachetate, dar a trebuit sa le despachetam si sa le punem masti caci acum clientii nostri vor numai Mos Craciuni cu masti”, a spus acesta, potrivit realitatea.net.

Desi anul acesta afacerea lui Rimoczi ii aduce profituri, iar mosii cu masca se vand ca painea calda, acesta este constient ca anul urmator cererea nu va mai fi la fel de mare. „Sunt sigur ca anul viitor voi vinde doar o mica parte dintre ei, caci Mos Craciunii nu vor mai trebui sa poarte masca”, a mai spus Rimoczi.

Surse foto: businesstimes.com.sg, tribuneindia.com, facebook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea