" Floare de noapte , floare de bar ( Viata mea in lumea erotica subterana a Japoniei moderne)" este un roman despre prostitutie. Mai exact despre o tanara de origine americana care alege sa devina hostesa in Japonia.
Daca doresti sa castigi doua romane de top, participa la concursul pe care www.acasa.ro il organizeaza impreuna cu editura Humanitas. Saptamana aceasta ai ocazia sa castigi cartea Floare de noapte, floare de bar ( Viata mea in lumea erotica subterana a Japoniei moderne) scrisa de Lea Jacobson, precum si romanul ultimul barbat american de Elizabeth Gilbert.
Europa, Statele Unite sau Asia sunt continente care parca ar exista pe planete diferite atunci cand vine vorba despre sex. In cazul asiaticilor, acestia par a fi mult mai hotarati si mai dezinhibati decat europenii in ceea ce priveste indeplinirea fanteziilor lor sexuale. Exact acest lucru observa si Lea care lucreaza ca hostesa intr-o casa de toleranta japoneza.
La inceput, tanara americanca a lucrat ca profesoara, insa printr-un concurs bizar de imprejurari ajunge sa se prostitueze. In Japonia, insa, a fi prostituata este sinonim cu a fi gheisa. Chiar daca gheisa secolului XXI se diferentiaza destul de mult de gheisa traditionala, eroina din Floare de noapte, floare de bar ( Viata mea in lumea erotica subterana a Japoniei moderne) va intampina numerose probleme de ordin sentimental.
De exemplu, este obligata sa joace tot felul de roluri pentru clientii sai sau, in cazul petrecerilor dohan, trebuie sa renunte complet la propria personalitate. Dohan este o intalnire in care clientii platesc sume exorbitante de bani cu scopul de a-si etala bogatia, dar si pentru a avea acces la un anumit joc erotic, specific bordelurilor japoneze. Ca orice joc, dohan are reguli care, la randul lor, au exceptii. Pentru un european sau un american, acest joc ar putea sa fi foarte socant, dar te las pe tine sa descopri detaliile.
Floare de noapte, floare de bar ( Viata mea in lumea erotica subterana a Japoniei moderne) este o carte destul de interesanta in cazul in care te pasioneaza diferentele dintre culturi si modul de gandire asiatic. Autoarea este o buna observatoare a caracteristicilor japoneze si analizeaza spiritul japonez cu destula pertinenta.
"Noi vindem, de fapt, iluzii. Dar ceea ce deosebeste hostesa de gheisa este natura acestor iluzii. In timp ce gheisa ramane o relicva culturala, hostesa este moderna si exotica. Gheisa beneficiaza de o educatie riguroasa: muzica traditionala japoneza, dans, bune maniere. Iluzia se refera, in cazul ei, la autenticitate. Hostesa straina ofera, in schimb, iluzia evadarii din canoanele rigide ale societatii japoneze".
Ultimul barbat american, cartea surpriza
elizabeth gilbert l-a vazut pentru prima oara pe Eustace Conway pe trotuarul din fata apartamentului ei din New York. Venea tocmai din Carolina de Nord, avea o îmbracaminte din piele de cerb si purta cutit la cingatoare. I-a impresionat pe newyorkezi, evident, dar cel mai mult a impresionat-o pe ea: a scris un articol despre acest american care a renuntat la orice forma de confort modern pentru a-si construi propria lume, în vârf de munte. La scurt timp, si-a dat seama ca nu e destul: un astfel de om merita o carte întreaga.
In Ultimul barbat american, Elizabeth Gilbert face portretul acestui erou contemporan care traieste, asa cum ne-am dori multi dintre noi, în deplina armonie cu natura.
Elizabeth Gilbert este autoarea cartii Mananca, roaga-te, iubeste, bestseller international, vandut în 5 milioane de exemplare in intreaga lume. Din editia romaneasca, publicata la Editura Humanitas in 2008, s-au vandut in mai putin de un an 30 000 de exemplare.
Daca vrei sa iti completezi biblioteca cu aceste carti, participa la concursul nostru si in data de 16 iulie, vei afla daca ai castigat.