De prin lume adunate

#mauricio sau alegerile locale #in numele porcului #carte #roman #humanitas #humanitas fiction #concurs

Concurs: In numele porcului

Un cadavru care asteapta sa fie razbunat, un sat misterios din Spania salbatica si o iubire neputincioasa, acestea sunt principalele ingrediente ale romanului "In numele porcului".

Daca doresti sa castigi doua romane de top, participa la concursul pe care www.acasa.ro il organizeaza impreuna cu editura Humanitas. Saptamana aceasta ai ocazia sa castigi cartea in numele porcului, scrisa de Pablo Tusset, precum si romanul mauricio sau alegerile locale de Eduardo Mendoza.

La inceput vei avea impresia ca In numele porcului este un roman politist si atat. Astfel, este descoperit un cadavru in gura caruia sa geseste un bilet cu mesajul "in numele porcului". Din cauza ca mesajul este scris cu litere de tipar si din cauza altor circumstante suspecte, anchetatorii se vor stradui pe parcursul intregului roman sa afle semnificatia biletului.

Spre final, cartea lui Pablo Tusset se dovedeste a fi si o meditatie adupra infernului. Reflexiile sunt piperata cu umor negru care face ca actiunea sa fie extrem de delicioasa. Porcul este un animal cu rezonante biblice, este animalul interzis astfel ca, initial, politistii vad in el reprezentarea Satanei. Ceea ce nu stiu ei este ca, in Horla, satul unde se petrece actiunea cartii, porcul a fost inzestrat cu o sumedenie de calitati foarte curioase si diametral opuse.

La toate acestea se adauga drama unuia dintre politisti. Tomas alege din proprie initiativa sa se infiltreze in comunitatea din Horla. Si abia in acest moment al romanului, povestea se complica cu adevarat.

Pablo Tusset este unul dintre cei mai apreciati scriitori spanioli, iar cartile sale au fost traduse in numeroase tari. De asemenea, unul dintre romanele sale, Lo mejor que le puede pasar a un cruasan a fost ecranizat in 2003 sub regia lui Pablo Mir.

Mauricio sau alegerile locale, cartea surpriza

Barcelona postfrankista a anilor 80 e un oras in schimbare. Alegerile locale se apropie, iar tumultul lor acopera galagioasa viata de noapte a urbei.

Mauricio Greis, doctor stomatolog fara planuri de viitor, rupt de prietenii din tinerete, se intoarce in orasul natal hotarat sa renunte la existenta solitara. O intalnire intamplatoare il scoate din monotonia de pana acum: un coleg de liceu ii face propunerea neasteptata de a se inscrie pe listele Partidului Socialist si de a participa la intalnirile cu alegatorii.

Pe de o parte, pentru a-si rememora idealurile din anii studentiei, iar pe de alta, pentru a-si umple timpul, Mauricio accepta. Prilejul se dovedeste propice pentru a incepe o relatie amoroasa cu doua femei care ii vor schimba viata: avocata Clotilde, o feminista radicala manata de ambitia de a reusi, si rebela Porritos, cantareata de rancheras prin baruri rau famate.

Daca alaturi de Clotilde frecventeaza restaurantele sic din Barcelona, patrunde in elita sociala si isi face planuri avantajoase de casatorie, tanarul se simte in acelasi timp atras de Porritos si de destinul ei tragic. In aceasta lume in schimbare, in care unii isi pierd iluziile, iar altii isi fauresc noi idealuri, va reusi Mauricio sa se imparta intre alegerile locale si alegerile sentimentale?

Eduardo Mendoza este unul dintre cei mai mari scriitori spanioli contemporani, tradus in 26 de limbi. Romanul Mauricio sau alegerile locale a fost distins cu premiul Fundacion Jose Manuel Lara Hernandez in 2007.

Daca vrei sa iti completezi biblioteca cu aceste carti, participa la concursul nostru si in data de 23 iulie, vei afla daca ai castigat.  
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea