De prin lume adunate

#muzica #film #dans #opera #festival

Concertele continua la Bucharest Music Film Festival

Celebra orchestra din Austria "Das Karussell" a concertat sambata si duminica in deschiderea evenimentului Bucharest Music Film Festival . Capodoperele muzicale ale compozitorilor Strauss au starnit fulgere de aplauze din partea publicului.

De miercuri, 16 iunie, continua seria concertelor in Piata George Enescu. Incepand cu orele 19.45 Grupul vocal Acapella, dirijat de George Miron, va sustine un concert de 30 de minute. Din programul lor amintim: Wolfgang Amadeus Mozart, Eine kleine Nachtmusik si Uvertura la opera "Nunta lui Figaro", Johann Sebastian Bach , Bourre, Johann Strauss (fiul), Pizzicato polca.

Incepand cu orele 20.15, cvartetului Bella Musica va asteapta la un concert inedit. Recitalul cuprinde lucrari ale unor compozitorilori celebrii: Antonin Dvorak , Johannes Brahms, Georg Friedrich Handel, Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Bela Bartók, Joseph Haydn si Manuel de Falla.

Seara este dedicata filmului Sir Georg Solti, "Celebrarea vietii si a muzicii", Orchestra Filarmonicii din Londra, incepand cu orele 21.00. Veti putea urmari un concert organizat la Royal Albert Hall de catre Fundatia Solti pentru a celebra viata si muzica marelui dirijor Sir Georg Solti.

Cei mai multi dintre solistii care au luat parte la eveniment au beneficiat de entuziasmul si generozitatea dirijorului. Angela Gheorghiu si Anne Sofie von class ="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/otter" title="otter">Otter vor interpreta arii celebre compuse de Verdi, Puccini si Mozart. Mstislav Rostropovich va dirija Concertul pentru vioara si orchestra de Ceaikovski, iar Zubin Mehta, pe care Sir Georg Solti l-a admirat inca de la debutul sau vienez, va dirija Uvertura "Egmont" de Beethoven si partea a 2-a a Concertului pentru Orchestra de Bela Bartok.

Piata George Enescu este deschisa intre 11.00 si 23.00 in fiecare zi a manifestariivirula  iar accesul este gratuit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea