De prin lume adunate

#bucuresti #craciun #concerte

Concerte inainte de Craciun in Bucuresti

In ultima saptamana de dinainte de Craciun, in Bucuresti au loc o serie de concerte speciale, care sa te apropie de spiritul sarbatorilor de iarna. Edvin Marton, Grigore Lese sau Tudor Gheorghe te asteapta cu spectacole inedite, intr-o atmosfera calda, de sarbatoare.

Craciun Vienez cu Edvin Marton

Artistul rasfata auditoriul cu sunetele divine redate de veritabila vioara Stradivarius, folosita doar in concertele de mare anvergura sustinute pe tot mapamondul. Extrem de apreciat pentru colaborarile muzicale cu Seal, Zucchero, Lou Bega, Supertramp si chiar Gloria Gaynor , dar si pentru momentele artistice inedite alaturi de patinatorul rus Evgeni Plushenko , Edvin Marton evolueaza pe scena Salii Palatului alaturi de European Royal Orchestra, sub bagheta dirijorului austriac Gottfried Rabl.

Edvin Marton "picteaza" atmosfera feerica a tabloului de sarbatoare tipic vieneza pe acordurile celebrei sale viori Stradivarius si ofera regalului muzical nu numai un "ton" sublim de vioara, ci si propriul stil, energic si plin de pasiune.

Biletele se gasesc la Unirea Shopping Center, Carrefour Feeria, Baneasa Shopping City si la Sala Palatului. Pretul biletlor variaza intre 80 si 300 de lei, in functie de categoria de loc. Concertul are loc miercuri, 21 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Palatului.


Asteptand Craciunul cu Grigore Lese


Asteptand Craciunul este un spectacol unic, in care Grigore Lese si invitatii sai, Marcel Costea si grupurile de colindatori din mai multe sate ale Romaniei canta colinde uitate, colinde de gazda, de june, de petit, familiale, cosmogonice, mitico-religioase, satirice sau de doliu.

Din cadrul concertului nu lipsec cantecele de stea care vestesc Nasterea Mantuitorului. Aceste cantece au fost auzite de Grigore Lese in vatra satului sau aduse de veteranii de razboi de pe front si din prizonierat.

Multe dintre piesele vocale interpretate de Lese in acest spectacol fac parte din acest gen muzical stravechi, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO in 2009.

Artistul interpreteaza nu numai vocal, ci si la instrumente traditionale specifice oieritului, in formele lor rudimentare, instrumente despre care, in vechime, se credea ca ar avea origine divina, sunetul lor avand puterea de a recrea mitul.

Prin vocea lui Grigore Lese vei redescoperi colinda adevarata care aduce prosperitate, asigura viitorul, invoca divinitatea si activeaza forta magica a cuvantului pentru a ordona lumea. Concertul are loc miercuri, 21 decembrie, de la ora ora 19.00, la Studioul de concerte Mihail Jora. Pretul biletelor este de 60 si 80 de lei.


Concert Tudor Gheorghe

 

Tudor Gheorghe, maestrul cuvintelor cantate va incheia seria concertelor din anul 2011 la Sala Palatului din capitala, cu o reprezentatie inedita a spectacolului "Degeaba". Inspirat din proiectul "Mie-mi pasa" prezentat cu succes publicului la sapte ani de la Revolutie, "Degeaba" va oferi celor prezenti garantia unei experiente in stilul rock-simfonic prin intermediul poeziei si a cantecului romanesc.

Sub bagheta dirijorului si orchestratorului Marius Hristescu, alaturi de mult indragitul artist vor evoluatimp de aproximativ doua ore, peste 70 de instrumentisti, un grup coral si o trupa rock, iar efectele speciale de lumini si efectele pirotehnice vor completa atmosfera unui peisaj muzical de neuitat. Spectacolul are loc pe data de 23 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Palatului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea