De prin lume adunate

#bucuresti #colinde #concerte #concert de colinde

Concerte de colinde in Bucuresti

Perioada sarbatorilor de iarna aduce in Bucuresti numeroase concerte cu colinde si cantece de Craciun si Anul Nou. Nu rata in acest an concertul special Grigore Lese de la Sala Radio sau spectacolele de de jazz si colinde de la Teatrul Masca .


Concert Grigore Lese la Sala Radio


Miercuri, 21 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Radio din Bucuresti, va avea loc concertul "Asteptand Craciunul". Grigore Lese si invitatii sai au pregatit un eveniment special plin de colinde traditionale romanesti pentru perioada Sarbatorilor de iarna.

"Asteptand Craciunul" este un spectacol oferit de Grigore Lese si invitatii sai, Marcel Costea si grupurile de colindatori din mai multe sate ale Romaniei. Acestia vor canta colinde uitate, colinde de gazda, de june, de fata, de petit, familiale, cosmogonice, mitico-religioase, satirice, de doliu, precum si cantece de stea ce vestesc Nasterea Mantuitorului.

Multe din colindele interpretate fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Grigore Lese va canta atat vocal, cat si la instrumente traditionale specifice oieritului.


Concert de Craciun la Teatrul Masca


Duminica, 18 decembrie, de la ora 19.00, esti asteptat la Teatrul Masca sa redescoperi frumusetea portului si dansului popular unic, fara clisee sau stereotipii, si placerea de a colinda, intr-un concert extraordinar de Craciun.

Organizatorii, sub deviza "Anul acesta, de sarbatori, va aducem Romania acasa!", te invita sa depasesti barierele sarbatorii Craciunului, sa treci dincolo de reduceri, aglomeratia din magazine, de luminile din oras si sa redescoperi Craciunul autentic, romanesc.

Spectacolul are doua parti. In prima parte vei asculta muzica pe versuri de Lucian Blaga si Radu Stanca cu Alexandru Balan si colinde si muzica jazz cu grupul Harmony. In partea a doua a spectacolului vei vedea un obicei de iarna din Marginimea Sibiului , o suita de dansuri de pe Valea Hartibaciului si vei asculta colinde si cantece populare.


Colinde si cantece de Craciun la Sala Radio


Duminica, 11 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Radio esti asteptat la un concert special cu cantece si colinde de Craciun. Concertul este dedicat Zilei internationale a Cantului coral. In cadrul evenimentului vei asculta colinde si cantece de Craciun din repertoriul romanesc si international.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea