De prin lume adunate

#ateneu #concert #craciun

Concert de Craciun pe scena Ateneului Roman

Filarmonica George Enescu aduce in seara Ajunului de Craciun pe scena Ateneului un mare violonist roman. Eugen Sarbu, alaturi de Orchestra Filarmonicii si de alti doi mari muzicieni, pianista carmina Sarbu si Gheorghe Zamfir, va oferi melomanilor bucuria de a asculta cateva bijuterii ale cratiei muzicale.

Eugen Sarbu este considerat unul dintre marii violoncelisti ai lumii si o personalitate muzicala impunatoare pe scena muzicii clasice. El a fost supranumit "Destinat geniului", a fost comparat cu "Paganini insusi" si ridicat la "statutul de superstar".

Alaturi de George Enescu, Eugen Sarbu este singurul violonist roman care a avut onoarea de a fi prezentati in celebrul Oxford Dictionary of Music. Renumitul critic britanic Margaret Campbell i-a acordat un loc important lui Eugen Sarbu in volumul 'Marii violonisti', editat la Londra in anul 2004.

Cariera internationala a lui Eugen Sarbu a fost lansata printr-un numar impresionant de medalii de aur in toate marile concursuri internationale de vioara din Europa si America de Nord, culminand cu Premiul I la Concursul Paganini, din Genova, Italia, la numai doua luni dupa ce castigase Premiul I si Premiul Publicului la Concursul Carl Flesch din Londra. Acesta a fost punctul de plecare a unei cariere ce l-a dus pe cinci continente, aparand ca solist al marilor orchestre din Londra, Viena, Hamburg, Helsinki, Amsterdam, Bruxelles, Milano, Geneva, Munchen, New York, Los Angeles, Dallas, Miami, Tokyo, Hong Kong, Seoul, Noua Zeelanda, Sydney, Melbourne, Johannesburg, Capetown etc. precum si in recital cu distinsi pianisti ca Bruno Canino, Gordon Back si sora sa, Carmina Sarbu, pe cele mai prestigioase scene ale lumii si la importante festivaluri internationale.

Violonistul va aparea si in calitate de dirijor, cu prilejul Concertului de Craciun ce va avea loc miercuri, 24 decembrie de la ora 18, pe scena Ateneului Roman. Programul va cuprinde lucrari de mare popularitate precum :Anotimpurile de Vivaldi si Rondo-ul in Re major de Mozart avand ca solista pe Carmina Sarbu. Invitat de onoare va fi si Maestrul Gheorghe Zamfir.

Daca te atrag povestile de Craciun, mai citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea