De prin lume adunate

#unde iesim #club #dansuri latino #distractie #petrecere #cluburi latino

Cluburi latino in Bucuresti

Vara isi face incet incet simtita prezenta si ne aminteste de parfumul vacantelor petrecute pe o plaja insorita. Vara este si anotimpul distractiei si al petrecerilor. Si, de cele mai multe ori, petrecerile fierbinti sunt asociate cu dansurile si spiritul latino.

Asadar, inainte de a merge intr-un club latino, trebuie sa stii cate ceva despre dansurile latino. Aceste dansuri se refera la acele dansuri originare din America Latina si Insulele Caraibe. Salsa, Cha-cha, Rumba, Samba, Jive, Merengue si Bachata sunt dansuri care fac parte din categoria dansurilor latino.

 

Dansurile latino

 

Cha - cha este un dans inventat in 1954 si este o evolutie a dansului de mambo. Despre acest dans se spune ca imita sunetul scos de sandalele cubanezelor care il dansau. Dansul de samba are origini africane si a fost dansat in secolul XVI de sclavii adusi pentru a munci pe plantatiile din nordul Braziliei. In Brazilia exista peste 50 de stiluri diferite de samba.

Rumba este un dans in care se spune o poveste de dragoste plina de pasiune si tensiune. Dansatoarea isi seduce partenerul prin miscari provocatoare de sold, iar acesta isi manifesta atractia pentru ea prin miscari barbatesti. Rumba isi are originile in ritmurile aduse de sclavii africani pentru a munci pe plantatiile cubaneze.

Jive-ul este un amestec de Rock, Boogie - Woogie, American Swing si Jittebur. muzica salsa are un ritm variat predominant caraibian, popular in multe tari latine. Nu se stie cine a folosit acest nume pentru un gen de muzica si dans, nici de ce, dar toata lumea este de acord ca metaforic termenul este potrivit, pentru ca muzica este "savuroasa".

Merengue se practica mai mult in Venezuela, Puerto Rico si Republica Dominicana. La dansul in pereche, genunchii partenerilor se intalnesc ca intr-o oglinda. Bachata este un dans tipic din Republica Dominicana, un amestec de bolero si merenghe. Versurile melodiilor sunt de suflet, multe vorbesc despre suferinta in dragoste .

 

Unde dansam latino in Bucuresti

 

In Bucuresti nu exista foarte multe cluburi cu muzica latino , insa acestea printre preferintele iubitorilor de distractie. Dansurile atragatoare si atmosfera fierbinte si estivala te binedispun de cum pasesti inauntru si TOT ce iti doresti este sa incingi ringul de dans.

Astfel, in Bucuresti exista doar doua cluburi cu muzica latino. Salsa For You si Salsa 3 sunt cle doua clubrui unde muzica latino se aude pana in zori. Salsa For You se afla pe bulevardul Nicolae Balcescu, la numarul 3, in zona Universitate, vis-a-vis de Intercontinenta, iar Salsa 3 se afla pe strada Mihai Eminescu, la numarul 89, langa Teatrul Metropolis, in zona Piata Spania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea