De prin lume adunate

#aer liber #cinema #filme #cinema aer liber

Cinema in aer liber

Filme precum "Izvorul femeilor", de Radu Mihaileanu, si "Baiatul cu bicicleta", al fratilor Jean-Pierre si Luc Dardenne, vor fi proiectate in sapte orase din tara. Caravana Metropolis aduce in Romania un concept popular peste hotare, filmul in aer liber, impreuna cu cel mai mare ecran gonflabil din Romania, care are puterea de a reinventa imaginatia.

Primul sezon al cinematografului in aer liber este cuprins intre 10 iulie si 16 septembrie 2012. Sase zile din sapte, de marti pana duminica, de la ora 21.30, doritorii vor avea posibilitatea sa participe la proiectiile de film care vor avea loc in piete centrale si parcuri din urmatoarele orase: Brasov (10-15 iulie), Constanta (17-22 iulie), Bucuresti (24-29 iulie si 14 august-02 septembrie), Timisoara (31 iulie-5 august), Cluj (07-12 august), Iasi (04-09 septembrie), Craiova (11-16 septembrie).


Caravanele cinematografice, populare in intreaga lume


Caravane cinematografice mobile exista si au success in tari precum Statele Unite, Australia, tarile Arabe, Japonia, Brazilia sau Marea Britanie, inca de la inceputul secolului trecut.

In Romania, cinematografele in aer liber si gradinile de vara au disparut dupa anul 1989. Exista, de asemenea, un numar mare de orase unde nu exista cinematografe sau orase in care acestea exista dar nu sunt reabilitate.

Programul "Cinema in aer liber" este o alternativa la cinematograful clasic, accesibila tuturor. Evenimentul are ca obiectiv atragerea atentiei publicului larg asupra celei de-a saptea arte, savurate de aceasta data intr-un mediu diferit.

Filmele selectate, productii internationale si romanesti, impaca toate gusturile, atat pe ale cinefililor, cat si pe ale amatorilor de distractie si relaxare intr-un spatiu deschis. Publicul se va putea bucura alaturi de prieteni si familie de filme apreciate la festivaluri internationale de film si de presa internationala de specialitate.


Ce filme poti vedea


Printre filmele pe care le poti urmari la acest eveniment se numara:

  • Zarafa, regia Remi Bezancon si Jean-Christophe Lie
  • Xingu - in inima Amazonului, regia Cao Hamburger
  • Izvorul Femeilor, regia Radu Mihaileanu
  • Prfect Sense, regia David Mackenzie
  • Baiatul cu bicicleta, regia Jean-Pierre Dardenne
  • Vanatorii de capete, regia Morten Tyldum
  • Iubire Persana, regia Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud
  • Miunciuni adevarate, regia Pierre Salvadori
  • Loverboy, regia Catalin Mitulescu
  • Tatal Fantoma, regia Lucian Georgescu.


Intrarea la proiectiile din cadrul evenimentului "Cinema in aer liber" este gratuita, in limita locurilor disponibile. Numarul maxim este de 800 spectatori.

Asociatia Culturala Metropolis are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tanar. Printre acestea se numara Festivalul International de Film pentru Copii Kinodiseea, la care au participat, la cele trei editii de pana in prezent, peste 20.000 de persoane, si Festivalul International de muzica si cultura Balkanik, care a avut un public de peste 5.500 de persoane in cele doua zile ale primei editii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea