De prin lume adunate

#anul sarpelui #anul sarpelui negru de apa #anul nou chinezesc #anul nou chinezesc 2013

Chinezii sarbatoresc duminica intrarea in Anul Sarpelui Negru de Apa

Peste 1,4 miliarde de chinezi sarbatoresc duminica intrarea in Noul An - Anul Sarpelui Negru de Apa - si iesirea din Anul Dragonului de Apa. Evenimentul va fi marcat printr-o serie de manifestari cunoscute sub numele de "Festivalul Primaverii", care vor dura doua saptamani.

Anul Nou este cea mai importanta sarbatoare chinezeasca, veche de peste 4000 de ani, importanta sa fiind comparabila cu cea a Craciunului sarbatorit de occidentali. Pentru poporul chinez, 2013 este anul Sarpelui, care debuteaza pe data de 10 februarie si se incheie pe 30 ianuarie 2014.


Ce inseamna Anul Sarpelui Negru de Apa

In calendarul poporului chinez, fiecare an este reprezentat de cate unul dintre cele 12 semne ale zodiacului chinezesc. Sarpele, numit si Micul Dragon, al saselea animal din zodiac, este considerat a fi un simbol al intuitiei, introspectiei si rafinamentului.

Anii asociati cu simbolul Sarpelui Negru de Apa sunt, potrivit credintelor inteleptilor chinezi, de bun augur pentru viata de familie, deoarece foametea nu se poate instala in case.


Ce aduce Anul Sarpelui Negru de Apa

In anul Anul Sarpelui Negru de Apa, toate lucrurile sunt posibile. Este o buna perioada pentru economisirea resurselor. Iluziile si deceptiile sunt comune in acest an, de aceea este bine ca oamenii sa fie prevazatori.

Cei care urmeaza sa se casatoreasca in anul Sarpelui, trebuie sa fie foarte atenti cum isi gestioneaza bunurile: contractele prenuptiale sunt recomandate inainte de oficializarea relatiei.

Elementul universal fundamental al anului, Apa, aduce mobilitate, schimbare si dinamism. Asadar, anul 2013 poate sa aduca instabilitate, nesiguranta si surprize. Cei care isi planifica atent viata si investitiile, se pot bucura de castiguri banesti importante. Inteleptii chinezi spun ca, in anul Sarpelui, persoanele rezistente la schimbare trebuie sa ia decizii doar dupa o perioada lunga de gandire si analiza.


Cum sarbatoresc chinezii Anul Sarpelui Negru de Apa

Intrarea in orice an nou este marcata in China de Sarbatoarea Primaverii. Oamenii isi renoveaza locuintele si le decoreaza cu ornamente de hartie, pe care scriu mesaje care exprima fericirea si dragostea de viata.

In noaptea dintre ani, locuitorii din China nu dorm, pentru a avea o viata indelungata. Cel mai important preparat de la masa de Anul Nou este coltunasul: cel care gaseste o moneda in preparat, va avea noroc in anul ce vine.

Sarbatoarea Primaverii se incheie cu Festivalul Lampioanelor, cand oamenii duc la temple lampioane luminoase, de care leaga un biletel cu  o dorinta scrisa si pe care le inalta spre cer simultan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea