De prin lume adunate

#ceremonia ceaiului #unde iesim #teatru odeon

Ceremonia Ceaiului la Teatrul Odeon

Vineri, 12 octombrie, la Sala Studio, Teatrul Odeon te invita sa fii oaspete intr-o casa de ceai. La aceasta intalnire vei avea ocazia sa participi la o ceremonie japoneza a ceaiului cu Michiko Nojiri, maestra de ceremonia ceaiului.

Teatrul Odeon organizeaza doua demonstratii de Chanoyu deschise publicului, de la orele 16.00 si 18.30. Participarea publicului este gratuita. Sensei Nojiri va fi asistata de maestrul de ceai Gabriel Soga Caciula.

In deschiderea evenimentului, de la ora 15.00, esti invitat sa admiri in Galeria Odeon expozitia de kimonouri, haiga, bonsai, origami si bonseki intitulata "Cararile Timpului - O plimbare japoneza prin cele patru anotimpuri". Tot acum poti face schimb de opinii si informatii despre cultura nipona.

Pentru fiecare sesiune de ceremonia ceaiului intrarea publicului se va face cu 15 minute inainte, accesul nu va fi permis in sala dupa inceperea demonstratiilor. Intre cele doua sesiuni de ceai, Ioana Dinescu si Constanta Erca te invita la lansarea unui proiect inedit: Calendarul Haiku 2013 si la o scurta discutie despre natura, anotimpuri si culori in cultura nipona.


Ce trebuie sa stii despre ceremonia japoneza a ceaiului


Exista in Japonia o straveche practica spirituala cunoscuta sub numele de "Chanoyu - Ceremonia Japoneza a Ceaiului". Aceasta practica i-a fascinat din totdeauna pe cei care au avut norocul sau inspiratia sa o urmeze. Japonezii au denumit Calea Ceaiului: Chado sau Sado.

Ceea ce deosebeste Ceremonia Japoneza a Ceaiului de alte practici, traditii sau ritualuri dezvoltate in jurul aprecierii unei cesti de ceai este profunzimea cu care dimensiunile filozofice si spirituale, care au la baza Buddhismul Zen, s-au combinat cu aspectele estetice si sociale.

Chanoyu este combinatia unica a celor mai semnificative traditii culturale Japoneze. Ceremonia Japoneza a Ceaiului transcende aceste traditii si devine universala prin simplitatea mesajului sau: a face focul, a fierbe apa, a pregati ceaiul si a-l oferi cu sinceritate si inima deschisa. Astfel, ceaiul este un act de omenie. Pentru a absorbi esenta acestei simplitati este nevoie de dedicatie, studiu si practica neintrerupta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea