De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #teatru #evenimente bucuresti #teatrul lui shakespeare de la londra

Celebrul Teatru al lui Shakespeare de la Londra vine in iulie la Bucuresti

Pe 11 si 12 iulie 2012, de la ora 19.30, in Piata George Enescu, esti asteptat la spectacolul " Cum va place" de William Shakespeare, jucat de Teatrul Globe din Londra.

Dupa succesul de anul trecut al acestei noi creatii, Shakespeare’s Globe da startul turneului european al productiei. Seria de reprezentatii va debuta la Margate (Marea Britanie) pe 5 iulie; apoi va poposi la Bucuresti pe 11 si 12 iulie, plecand mai departe spre Austria, Danemarca si Irlanda.

Distributia extrem de creativa da viata cu spirit ludic comediei pastorale a Marelui Will, pe o scena de inspiratie elisabetana, in spiritul picturilor si gravurilor din timpul lui Shakespeare. Ca in vremurile cand trupele de artisti ambulanti colindau orasele, cei opt actori vor insufleti pietele publice din mai multe orase europene, cu acest recent succes al companiei londoneze.

Protagonistii spectacolului sunt: Tobias Beer, Deirdre Mullins, Will Featherstone, Will Mannering, John O'Mahony, Beth Park, Will Oxborrow, Emma Pallant. Muzica este semnata de Olly Fox iar coregrafia de Georgina Lamb. Scenografia este creata de Hannah Clark. Regia ii apartine lui James Dacre.

Cele doua reprezentatii de la Bucuresti sunt prezentate de Primaria Municipiului Bucuresti prin ArCuB in parteneriat cu Festivalul International Shakespeare, Fundatia Shakespeare, Teatrul National Marin Sorescu din Craiova si British Council.

Intrarea la eveniment este libera in limita locurilor disponibile.

Teatru construit de trupa lui Shakespeare

Cladirea Teatrului "Globe" a fost construita in 1599 de trupa de teatru a lui William Shakespeare. In 1613 a fost distrusa de un incendiu. Un an mai tarziu a fost refacuta si a functionat pana in 1642. In perioada contemporana, in anii '90, o noua cladire a fost construita in vecinatatea vechiului teatru. In prezent, fostul amplasament este conservat ca sit arheologic.

Astfel, daca vrei sa urmaresti un spectacol de teatru interesant, cu actori profesionisti, poti merge in centrul orasului, la spectacolul propus de teatrul "Globe".
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea