De prin lume adunate

#unde iesim #teatru #piesa #spectacol #actor

Cele mai longevive piese de teatru

Chiar daca vremea frumoasa ne face sa ne ptrecem timpul liber mai mult afara, sa ne plimbam prin parcuri, noi va recomandam si cateva piese de teatru interesante, pe care le mai puteti vedea pana la inceptului verii. Va propunem cateva dintre cele mai longevive spectacole de teatru de la noi, spectacole in care vei avea ocazia sa ii vezi pe unii dintre cei mai mari actori ai scenei romanesti.

 

Creatorul de teatru la Teatrul Act

 

Creatorul de teatru este unul dintre cele mai longevive spectacole de teatru din Romania si a avut premiera pe 29 iunie 2001. In aceasta piesa ai ocazia sa ii vezi pe Marcel Iures, Valeria Seciu, Constantin Draganescu, Afrodita Androne si Vitalie Bantas. Regia poarta semnatura lui Alexandru Dabija. Spectacolul este o o meditatie comic-amara asupra vremurilor pe care le traim. In acest spectacol, Marcel Iures compune un portret, dar si un autoportret. Creatorul de teatru poate fi vazut la Teatrul Act din Bucuresti si are o durata de 130 de minute, iar pretul unui bilet este de 30 de lei integral si 20 de lei redus.

Sursa foto: fnt.ro

Unchiul Vanea la Teatrul Bulandra

 

Piesa Unchiul Vanea de la Teatrul Bulandra a avut premiera pe 12 mai 2001 si de atunci a ramas una dintre cele mai cautate piese de teatru la care spectatorii vor sa ajunga. Piesa a primit si numeroase premii, la festivalurile din tara sau strainatate, cat si Premiul pentru cea mai buna regie la Gala Premiilor Uniter din 2002, acordat regizorului Yuriy Kordonskiy.

"Unchiul Vanea este singura dintre piesele cehoviene in care moartea nu apare. Nimeni nu moare, nimeni nu ucide pe nimeni, nimeni nu se sinucide. Toate personajele supravietuiesc. Moartea este un fel de rezolutie, o solutie. Toata aceasta tragedie, fiind absolut serioasa, este absurda si comica in acelasi timp", spunea regizorul Yuriy Kordonskiy, despre piesa sa.

In distributia spectacolului ii vei putea vedea pe Victor Rebengiuc, Anca Sigartau, Irina Petrescu, Horatiu Malaele sau Mariana Mihut. Unchiul Vanea durea 2 ore si 45 de minute, fara pauza. Pretul unui bilet la Teatrul Bulandra este de 26,50 lei integral si 13,25 lei redus pentru elevi si studenti.

Sursa foto: bulandra.ro

Spionul Balcanic la Teatrul Mic

 

Spectacolul Spionul Balcanic, de la Teatrul Mic a avut premiera pe 19 mai 2001. Spectacolul Spionul balcanic a participat la a XVII-a editie a Festivalului de Teatru de la Piatra Neamt. Piesa se bucura de un mare succes de public datorat, cu siguranta, regiei ingenioase si prezentei in distributie a unor mari actori, dar probabil si faptului ca ne spune o "poveste" despre trecutul nostru recent.

Claudiu Goga, regizorul spectacolului, spune despre piesa sa ca este o "poveste despre una din cele mai complexe relatii inter-umane create in Europa de Est anterior lui 1989: politia politica - turnatorul/tortionarul - victima turnatorului/tortionarului. O poveste in care personajul principal nu apare pe lista de distributie: el este FRICA. O poveste despre cum puteai deveni turnator la securitate fara sa ti-o ceara nimeni".

Din distributie fac parte Dan Condurache , Coca Cloos, Mihai Dinvale , Cerasela Constantin si Eugen Constantin Motriuc, iar spectacolul are o durata de 2 ore si 20 de minute, cu pauza. Pretul unui bilet la Teatrul Mic este de 23 de lei.

Sursa foto: teatrulmic.ro

Gaitele la Teatrul Odeon

 

Spectacolul Gaitele a avut premiera pe 28 mai 2002 la Teatrul Odeon din Bucuresti. Comedia Gaitele reprezinta una dintre cele mai moderne experiente teatrale romanesti. Profunzimea paradoxala a acestei piese statice provine din ritmul ei infernal, existand in afara oricarei actiuni si in absenta oricarei linii evolutive.

Acest ritm, impus chiar de prima vorba rostita dupa ridicarea cortinei, introduce brusc in scena provocarea, perpetua iritare si bruscare a partenerului de replica, transformat pentru celalalt intr-un teribil adversar. Din distributie fac parte Dorina Lazar, Ana Maria Moldovan, Elvira Deatcu, Carmen Tanase, regia este semnata de Alexandru Dabija, iar durata spectacolului este de 2 ore si 30 de minute. Pretul unui bilet la Teatrul Odeon este 26,50 lei.

Sursa foto: teatrul-odeon.ro

Egoistul la TNB

 

Piesa Egoistul este una dintre cele mai de succes piese de teatru de la noi si una dintre cele mai longevive, avandul in rolul principal pe Radu Beligan. Spectacolul a avut premiera pe 16 noiembrie 2004. Egoistul este o piesa autobiografica, o viziune lucida, putin cinica, despre viata si moarte, despre iubire si casnicie, despre parinti si copii, despre sanatate si boala, despre prietenie, egoism si generozitate, despre teatru si dramele lui contemporane. Spectacolul are un umor exploziv, o replica stralucitoare si o eleganta verbala rar intalnita.

Sursa foto: tnb.to

Pe masura ce asista la dezmatul fiicelor, la esecul fiului, la presiunile prietenului, la reprosurile amantei, la resentimentele fostei sotii si, nu in ultimul rand, la dezastrele instalatiilor menajere, un cunoscut autor dramatic isi scrie piesa. Egoistul, un spectacol in care Jean Anouilh se pare ca si-a ascuns biografia sub chipul maestrului Radu Beligan. Din ditributie fac parte Radu Beligan, Carmen Stanescu, Damian Crasmaru, Mihai Fotino, Sanda Toma sau Lamia Beligan. Durata spectacolului este de doua ore, iar pretul unui bilet este de 50, 40 si 16 lei, in fucntie de locul ocupat in sala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea