De prin lume adunate

#hobby #cladire #cladire birouri #zgarie-nori

Cele mai inalte cladiri din Bucuresti

Bucurestiul nu se poate compara din puncte de vedere al cladirilor zgarie-nori cu alte metropole ale lumii, insa incet incet isi fac aparitia si pe la noi cladirile inalte. Majoritatea dintre ele sunt cladiri de birouri, in care nu au acces decat cei care lucreaza acolo.

Panorama pe care o prezinta aceste cladiri este insa spectaculoasa si daca ai ocazia sa intri intr-una dintre aceste cladiri, nu trebuie sa ratezi privelistea Bucurestiului de sus. Daca insa nu poti ajunge in aceste locuri, mai poti admira Bucurestiul de sus si de la ultimul etaj al Spitalului Universitar din capitala, unde se afla si un mic bar.

 

Bucuresti Tower Center - 120 m

 

Tower Center International este o cladire de birouri afla in apropiere de Piata Victoriei. Aceasta cladire are o inaltime de 120 de metri si este cea mai inalta atat din Bucuresti, cat si din Romania. Cladirea a fost finalizata in 2008.

Sursa foto: skyscraperpage.com

Casa Presei Libere - 104 m

 

Casa Presei Libere sau Casa Scanteii, cum era cunoscuta pana acum, are o inaltime de 104 metri, cu tot cu atena. Cladirea a fost contrutia in cinci ani, in perioada 1952 – 1957, si a fost destinata publicarii presei de stat si a ziarului Scanteia. Antena de pe cladire a fost pentru o perioada emitatorul Televiziunii Romane. Arhitectura cladirii a fost inspirata de Universitatea din Moscova si Palatul Culturii din Varsovia.

Sursa foto: bloombiz.ro

Bucharest Financial Plaza - 94 m

 

Bucharest Financial Plaza este o alta cladire de birouri impresionanta, din centrul capitalei, cu o inaltime de 94 de metri. Pe langa cele 18 etaje de la suprafata, are si 3 nivele subterane care au fost transformate in parcari. Cladirea mai este cunoscuta si sub numele de Blocul Bancorex.

Sursa foto: wikimedia.org

BRD Tower - 93 m

 

BRD Tower este una dintre cele mai inalte cladiri de birouri din Bucuresti, cu o inaltime de 93 de metri si o suprafata de 36.000 de metri patrati.  Are 19 etaje si trei niveluri in subteran. Lucrarile la aceasta cladire au durat 16 luni, iar costurile s-au ridicat la aproximativ 50 de milioane de euro. In 2003, BRD Tower a fost data spre folosinta.

Sursa foto: wikimedia.org

Turnul de testat ascensoare - 90 m

 

Turnul de testat ascensoare este una dintre cele mai inalte cladiri din Bucuresti, cu o inaltime de 90 de metri. Este de asemenea si cel mai mare turn de testare a ascensoarelor din Europa. Se pare insa ca turnul nu a fost folosit niciodata pentru scopul cu care a fost construit, adica pentru testarea lifturilor.

Sursa foto: wikimedia.org

Palatul Parlamentului - 86 m

 

Palatul Parlamentului este una dintre cele mai impresionante cladiri din intreaga lume. Cu o inaltime de 86 de metri, cladirea este inscrisa in Cartea Recordurilor, la capitolul "Cladiri Administrative", pe locul doi in lume dupa cladirea Pentagonului. Mai multe despre aceasta cladire aici.

Sursa foto: inpolitics.ro

Charles de Gaulle Plaza - 85 m

 

Cu 85 de metri inaltime gasim cladirea de birouri Charles de Gaulle Plaza, care dupa cum sugereaza si numele, se gaseste in Piata Charles de Gaulle. Cladirea are 15 etaje si cinci niveluri in subteran, iar ascensorul din interiorul cladirii este unul dintre cele mai rapide din Romania.

Sursa foto: panoramio.com

Euro Tower - 80 m

 

Euro Tower este una dintre cele mai noi cladiri de birouri din capitala si totodatasi prima cladire ecologica din Bucuresti. Euro Tower va avea pe acoperis o zona verde cu copaci si spatii de relaxare si locuri special amenajate pentru parcarea bicicletelor. Cladirea are o inlatime de 80 de metri, 18 etaje si 5 niveluri subterane, cu 200 de locuri de parcare . Cladirea se afla la intersectia dintre strada Barbu Vacarescu si Bulevardul Lacul Tei.

Sursa foto: skyscraperpage.com

InterContinental Bucuresti - 77 m

 

Hotelul Intercontinental este una dintre cladirile emblema ale Bucurestiului, cu o inaltime de 77 de metri. Hotelul este situat in centrul Bucurestiului la doar cativa pasi de Teatrul National, Universitatea Bucuresti sau Capsa. Este un hotel de 5 stele care mai bine de treizeci de ani a fost cea mai inalta cladire din Romania.

Sursa foto: bloombiz.ro

Palatul Telefoanelor - 52,5 m

 

Palatul Telefoanelor este o alta cladire reprezentativa a capitalei, situata pe Calea Victoriei. Cladirea are o inaltime de 52,5 metri si a fost construita in perioada 1929-1934, in stilul artdeco. Cladirea avea un stil asemanator blocurilor zgarie nori din America. La vremea respectiva, cladirea era prima construita cu schelet metalic din Romania.

Sursa foto: wikimedia.org

Alte cladiri inalte ale capitalei sunt si Cathedral Plaza Bucuresti, cu 75 de metri, Millennium Business Center, 72 metri si Howard Johnson Hotel, 70 metri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea