De prin lume adunate

#serendipity #ceainarie #liniste #ceai #tea #dumbrava rosie #gradina icoanei #parcul ioanid #unde iesim

Ceainaria Serendipity - leneveala si visare pe ritmuri de jazz

Am auzit de ceva vreme de ceainaria Serendipity , dar pana acum doua zile nu am reusit sa ajung in gradina cu liniste din apropierea Parcului Ioanid. Ceainaria nu se lasa gasita orisicum, iar daca renuntati din prima la aflarea gradinii de pe Dumbrava Rosie nr.12, inseamna ca nu aveti ce cauta acolo.

Recunosc ca am trecut de doua ori cu taxiul pe strada linistita pana sa gasesc numarul 12 si, chiar si atunci, mare mi-a fost mirarea, caci tot nu gaseam ceainaria. M-am lasat calauzita de muzica ce se auzea in surdina de la poarta si am ajuns la o gradinita cu mese, umbrelute si balansoare . Tot nu eram sigura, asa ca am sunat un prieten ca sa-mi confirme ca ajunsesem unde trebuie.

Am trecut un podulet din lemn si am gasit serendipitatea: o gradina inconjurata de un gard din bambus impodobit cu cateva felinare de poveste. Cum, insa, afara nu mai era loc, desi tocmai plouase, am intrat intr-una din cele trei incaperi. Mi-ar fi placut sa beau ceaiul asezata pe o pernuta in spatele unui paravan de bambus, dar camera era deja neincapatoare, asa ca ne-am reorientat spre locul cu canapele.

Cele 3 mese din mica incapere dadeau totusi o oarecare senzatie de inghesuiala, ca si cum ai fi abuzat de sufrageria cuiva, asa ca, nu dupa mult timp, ne-am mutat in gradinita in balansoar cu tot cu niste paturici colorate care sa ne protejeze de racoarea serii.

(De)gustat la Serendipity

Meniul de la Ceainaria Serendipity este plin de bunatati si chiar si cei mai pretentiosi clienti vor gasi cu siguranta ceva sa le placa. Puteti alege dintr-o mare varietate de ceaiuri (alb, galben, verde, negru, african), care nu trec de 20 ron ceainicul (vreo 4 cani) si la care primiti miere, zahar brun si o cescuta de lapte.

Nu pretind ca sunt connaisseur in materie de ceaiuri, dar ca o “chocolate junkie” (asta sigur sunt) am ales Martzipan Black Tea (13 ron) si mi-a placut atat de mult incat m-am indopat fara sa clipesc si cu al doilea ceainic din amestecul de ceai negru, martipan, boabe de piper roz, si bucati de ciocolata. Am mai gustat din Bora Bora (14 ron) o infuzie interesanta cu gust dulce-acrisor in care puteai simti aroma de mere, capsuni si papaya.

Daca nu sunteti mari amatori de ceai, puteti opta pentru o limonda sau un suc cu pulpa de…aloe la 8 ron paharul sau pentru una din cele aproape 20 de sortimente de cafea. Cafeau cu Ganoderma (o ciuperca considerata de chinezi un medicament miraculous) pare a fi la mare cautare la Serendipity. Daca foamea nu va da pace, in meniu gasiti biscuiti (cu creme sau fara), diferite tarte, dulceata, fructe uscate sau nuci si alune. Pentru gusturile mai exotice, Serendipity ofera niste gustari japoneze sau indiene la pretul universal de 5 ron.

Serendipity Coffee and Tea este un loc linistit si aerisit, culmea, desi se afla in centrul agitatiei urbane; este un loc de leneveala si visare la o cana de ceai pe acorduri de jazz sau chillout, unde , din cand in cand, esti vizitat de o pisicuta cu tupeu si chef de catarat.

Daca planuiti o vizita la sfarsit de saptmana, ar fi bine sa faceti o rezervare la unul din numerele de telefon: 0743 283 342, 021 211 31 00. Adresa: Str. Dumbrava Rosie nr. 12. Program: luni – 17-22, marti-duminica – 12-22.

Sursa foto : www.serendipity-tea.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea