De prin lume adunate

#constanta #planetariul constanta #delfinariu constanta # acvariu constanta

Ce poti vizita in Constanta

O plimbare pe faleza din apropierea cazinoului, o vizita la acvariu, planetariu sau delfinariu sunt doar cateva dintre lucrurile pe cre le poti face in vacanta la mare in orasul Constanta. De asemenea, nu trebuie sa ratezi Marea Moschee, Portul Tomis sau Edificiul Roman cu Mozaic.
 

Cazinoul din Constanta


Cazinoul din Constanta a fost inaugurat in anul 1910 si este una dintre cladirile emblema ale orasului. Faleza din apropierea cazinoului este unul dintre locurile preferate de promenada ale localnicilor si turistilor. Cazinoul este una dintre primele cladiri ridicate in Constanta, constructia sa incepand in anul 1880. La aceea vreme, cazinoul purta numele de Cazin sau Kursaal si era o constructie din paianta.

Caziunoul din Constanta a fost inaugurat pe data de 15 august 1910 in prezenta principelui Ferdinand. In 1911, Consiliul Comunal a autorizat jocurile de noroc, iar localul a fost dotat cu doua mese de billiard si 17 mese rotunde pentru jocurile de carti. In scurt timp, Cazinoul din Constanta a devenit unul dintre stabilimentele cele mai cunoscute de acest gen din Europa, fiind preferat de impatimitii jocurilor de noroc care veneau aici din toate colturile lumii.

 

Acvariul din Constanta


Acvariul Constanta este primul acvariu public din Romania, fiind inaugurat pe data de 1 mai 1958. A fost construit pe faleza Cazinoului din Constanta, dupa planurile arhitectului A. Bernovschi. Adaposteste o mare varietate de pesti de apa dulce si sarata, precum si nevertebrate din Marea Neagra si migratori mediteraneeni. In total, la acvariu se gasesc aproximativ 2000 de pesti din 60 specii.

Printre atractiile acvariului se mai numara si specii mai putin cunoscuteprecum pisica si vulpea de mare, scorpia si dragonul, stelutele de mare, calutul, acul si ata de mare.
 

Delfinariul din Constanta


Delfinariul din Constanta si-a inceput activitatea la 1 iunie 1972, fiind primul muzeu de acest gen din tara si din sud-estul Europei. In amfiteatrul cu piscina si in bazinul acoperit, se organizeaza demonstratii cu delfini si lei de mare. In Marea Neagra traiesc trei subspecii de delfini, si anume: marsuinul, delfinul comun si afalinul. Delfinariul Constanta a gazduit in bazinele sale toate cele trei specii de delfin din Marea Neagra.
 

Expozitia de Pasari Exotice


In cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, incepand cu anul 1982, a intrat in circuit turistic Expozitia Pasari exotice si de decor amplasata in imediata apropiere a Microrezervatiei. Pe o suprafata special amenajta pot fi admirati reprezentanti ai diferitelor specii de pasari din intreaga lume. Colectia reuneste 16 specii de pasari exotice care corespund unui numar de peste 150 exemplare.
 

planetariul constanta


Panetariul din Constanta este primul obiectiv public de acest gen din tara. A fost inaugurat in anul in care omul a reusit sa "atinga" pentru prima data cu piciorul Luna, in 1969. Planetariul din Constanta a fost primul obiectiv din Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii in actuala locatie, in apropierea statiunii Mamaia.

Demonstratia de planetariu este o proiectie pe o bolta artificiala a unui cer instelat . In holul Planetariului, poate fi vizitata o expozitie cu tematica de astronomie. In cupola Planetariului au loc demonstratii cu proiectorul si pot fi vazute stelele planetele, Luna, constelatiile, cometele meteori , satelitii galileeni ai lui Jupiter, satelitii artificiali.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea