De prin lume adunate

#ce citim saptamana asta #carte #lectura #literatura #roman #craciun #poveste de craciun

Ce citim saptamana asta: Carti de Craciun

In perioada sarbatorilor de iarna cu totii ne dorim sa redevenim copii si sa ne bucuram de micile placeri ale Craciunului. Povestile cu Craciun, spiridusi, reni si zane bune ne vor transpune in lumea copilariei mult iubite. Noi va propunem cateva carti care cu siguranta va vor deconecta de agitatia cotidiana.

Poveste de Craciun de Charles Dickens

"As indrazni sa spun ca sunt foarte multe lucruri care ar fi putut sa-mi faca bine, dar de care nu am profitat", raspunse nepotul lui Scrooge. Iar este unul dintre ele. De un fapt sunt sigur insa, ca de fiecare data cand se apropie, ma gandesc la el - dincolo de cuvenita cinstire a lui datorita originii si numelui sau sfant - ca la o perioada de fericire: o perioada de bunatate, de iertare, de milostenie si de bucurii.

Din cate stiu eu, este singura perioada, din lungul rastimp al unui an, in care barbati si femei laolalta par ca sunt gand la gand sa-si deschida in voie inimile ferecate si sa-i priveasca pe cei nevoiasi ca pe niste tovarasi de calatorie spre mormant, si nu ca pe niste creaturi total diferite, condamnate sa aiba o cu totul alta cale. Si, din acest motiv, unchiule, chiar daca nu mi-a adus niciodata vreo urma de aur sau de argint in buzunare, sunt convins ca mi-a facut bine si imi va mai face bine. Si rostesc: Dumnezeu sa binecuvanteze Craciunul.” Cartea se gaseste la Editura Corint , la pretul de 44,90 de lei.

de J.R.R. Tolkien

In decembrie, John, Michael, Christopher si Priscilla, copiii lui J.R.R. Tolkien, asteptau cu nerabdare plicurile acoperite de zapada purtand timbre de la Polul Nord. Inauntrul lor descopereau cate o scrisorica avand un scris tremurat, insotita de niste superbe desene in culori sau, uneori, doar de niste schite. Aceste scrisori veneau chiar de la Mos Craciun.

Scrisorile lui Mos Craciun ascundeau minunatele povesti de la Polul Nord: cum au fugit toti renii impanzind intreg Polul Nord, cum ursul polar s-a catarat pe varful Polului ca sa caute gluga Mosului, dar Polul s-a rupt la mijloc si a cazut pe acoperisul casei lui Mos Craciun, iar bietul urs a aterizat direct in sufrageria Mosului, cum s-a sfaramat luna in patru bucati, stelele desprinzandu-se de la locul lor, Omul-din-Luna cazand in gradina din spatele casei lui Mos Craciun. Veti afla si despre un teribil razboi, si despre nenumaratele necazuri pe care hoardele de goblini le-au pricinuit Mosului si ajutoarelor lui. Uneori, ursul-polar era cel care se chinuia sa le scrie copiilor cate un ravas; alteori insa, aceasta sarcina cadea in seama lui Ilbereth, secretarul mosului, un spiridus care avea un scris foarte caligrafic. Cartea se gaseste la editura Rao, la pretul de 63 de lei.

Povesti La Gura Sobei de Caitlin Matthews si Helen Cann

Pe drum, pe brazi, in fata casei si pe acoperisuri, deschideti aceasta carte pentru a descoperi, pagina cu pagina, cea mai lume a tuturor varstelor: lumea povestilor de iarna. Insotite de ilustratiile deosebite ale lui Helen Cann, Povestile la gura sobei sunt inspirate de legendele si traditiile populare specifice culturilor dintre cele mai diverse: celtice (Scotia), germanice (Austria), slave (Rusia, Cehia) sau de peste ocean (Canada).

Ce poate fi mai placut decat sa iti strangi prietenii si familia in jurul unui foc care trosneste si sa depeni povesti minunate din tinuturi indepartate? Fiecare dintre cele opt povesti ale acestei carti de sarbatoare celebreaza diferite momente ale lunilor celui mai friguros anotimp; adunate impreuna, iti vor tine de cald si iti vor aduce bucurie de-a lungul intregii ierni. Cartea se gaseste la Editura Vellant, la pretul de 49,90 de lei.

Daruri pentru Mos Craciun. Povesti, retete, activitati

Mergi pe urmele lui Mos Craciun si citeste unsprezece povesti minunate. Vei trai alaturi de eroii din carte momente pline de caldura si emotie. Vei gasi, presarate printre povesti, retete de dulciuri si idei pentru a realiza cadouri-surpriza, care te vor ajuta sa pregatesti cu bucurie sarbatoarea Craciunului. Cartea se gaseste la Editura Litera , la pretul de 34,90 de lei.

Steaua. O Poveste De Craciun

Povestea se tese in jurul unui "personaj secundar" din istoria biblica a nasterii lui Isus: animalul care a purtat-o pe Maria spre Betleem. Este o catarca, faptura nefericita si neansemnata, dar cu un destin iesit din comun. Si in lumea reala are un destin straniu: nu se poate reproduce. O istorie despre sacrificiu si salvare, care incepe de la potopul lui Noe si de la o stea de mare si ajunge pana la "steaua Magilor".

O alta parabola cu o ferma a animalelor, de data aceasta cu rezolvare sacra. Aceasta carte ar trebui citita in tihna copiilor, in preajma Craciunului, in timp ce afara ninge, poate, ca-n povesti. Urarea criticului (coincide cu a autorului): Fie ca viata sa-ti dea sansa sa-ti gasesti ingerul, oricine ai fi. Cartea se gaseste la Editura Humanitas, la pretul de 9 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea