De prin lume adunate

#ceainarie #ceai #casuta din povesti #cotroceni

Casuta din Povesti, ceainaria cu parfum de copilarie

Intr-una zilele calduroase de inceput de ianuarie am pornit la scurta plimbare prin cartierul Cotroceni, unul dintre cele mai frumoase si linistite din capitala. Am redescoperit placerea de altadata de a merge la pas si a descoperi locuri frumoase si interesante.

Pe una dintre stradutele linistite ale Cotroceniului am descoperit si o noua ceainarie, ascunsa la demisolul unei case. Casuta din povesti este un loc simplu, dar foarte primitor, care sa iti va aminti de vacantele de vara la bunici. Ceaiul aromat, muzica linistitoare si atmosfera calda te fac sa te simti ca in povesti.
 

Pereti cu povesti si mobilier handmade
 

Ceainaria este impartita in mai multe saloane, toate pastrand insa aceeasi atmosfera calda. Ceainaria se afla la demisolul unei case de pe una dintre stradutele frumoase ale cartierului Cotroceni, departe de zgomotul si agitatia orasului. De cum vei pasi in aceasta ceainarie vei simti mirosul vaselor de lut realizate manual chiar de cei care au grija de acest local.

Treptele care te duc catre saloanele ceainariei sunt decorate cu bostani, tartacute si lumanari parfumate . Peretii sunt pictati si decorati manual. Pe peretele din fata scarilor sunt pictate doua pisici negre amorezate care privesc luna. Tot aici se afla si o masuta cu roata olarului. Cei care doresc pot cere cateva sfaturi sau pot modela chiar ei obiecte din lut.

Peretii ceainarieii sunt pictati manual, cu diverse personaje din povesti. Astfel vei regasi personaje fantastice din basmele romanesti, zane sau pitici. Culorile sunt vii si frumoase si creeaza o atmosfera placuta. Mobilierul este si el realizat manual, asemanator scaunelor si masutelor de la bunici. In fiecare salon, exista mai multe zone, delimitate prin perdele, care dau astfel senzatie de intimitate.

Poti astfel vorbi in liniste cu prietenii, fara teama ca vei fi ascultat si la celelalte mese. De fapt, ceainaria pare a fi destinata intalnirilor romantice, sau in grupuri mici de prieteni. Localul este astfel potrivit confesiunilor personale, discutiilor linistite si profunde.

Muzica este un alt factor care intregeste atmosfera de liniste. Ritmuri de chill out, bossa nova sau jazz te fac sa te simti confortabil. Si pentru ca te afli la Casuta din Povesti, nu puteau lipsi povestile. Din difuzoare razbat din cand in cand si piese de teatru radiofonic. Nu trebuie sa te miri daca in timp ce iti bei ceaiul fierbinte vei auzi voci ale marilor actori, interpretand persoanje fabuloare din basmele pe care ti le citea bunica in copilarie.

Sursa foto: acasa.ro
 

Ceaiuri fierbinti si aromate
 

Meniul de la casuta din povesti este simplu, cu cateva sortimente de ceai, cafea, ciocolata calda si sucuri naturale din fructe. Astfel, poti comanda o cafea la ibric sau o cafeluta din cicoare. Citricus este o combinatie de portocale, mandarine, clementine, grapefruit si kiwi, iar L’exotique un suc natural cu banane, mango, cocos si lichy.

La capitolul ceai poti comanda ceai negru indian, ceai verde, de rozmarin, chimion, salcam, tei argintiu, lavanda, busuioc, menta, sanziene sau muguri de pin. Numele ceaiurilor sunt si ele inedite si te poarta catre tinutul povestilor: Taina Muntilor, Dulceata Norilor, Tacerea Ondinei, Naoptea Zanelor, Dansul Norilor sau Sarutul Asfintitului.

Ceaiurile fierbinti vin pe o tava din lemn, realizata handmade, pe care sunt scrise versuri. Ceainicele si cestile sunt si ele realizate manual. Din partea casei am primit cativa biscuiti digestivi. Tot din partea casei am primit si o strachina cu floricele facute manual, ca pe vremea bunicii,  intr-un aparat din fonta. Nu au fost cele mai mai bune floricele din lume, insa au avut un farmec aparte si am apreciat straduinta celor de la ceainarie.

Preturile la ceainaria Casuta din Povesti sunt mai mici decat in alte ceainarii. Astfel, cafeaua este 6 lei, ciocolata calda 8 lei, ceaiurile intre 7 si 10 lei.

Sursa foto: acasa.ro
 

De ce sa mergi la Casuta din Povesti
 

Ceainaria Casuta din Povesti este potrivita pentru intalnirile romantice sau intre prieteni dragi care vor sa vorbeasca in tihna. Atmosfera este calda si primitoare, ceaiurile fierbinti si aromate, iar personalul atent si dragut. Ceainaria este un loc simplu, dar care te imbie la creativitate.

Aici poti invata cate ceva despre olarit si pictura. Cei de la ceainarie spera ca in viitorul apropiat sa organizeze si proiectii de filme, cel putin de doua ori pe saptamana. Asadar, ceainaria este loc cu potential.

Daca vrei sa petreci cateva momente de relaxare, departe de orasul agitat, ceainaria Casuta din Povesti este o alegere potrivita. Intr-un cadru simplu, dar ospitalier, poti petrece momente pretioase alaturi de cei dragi.
 

Unde se afla ceainaria Casuta din Povesti
 

Ceainaria Casuta din Povesti se afla pe strada Dr. Staicovici, la numarul 37, in cartierul Cotroceni. Rezervari poti face la numarul de telefon 0733.811.620.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea