De prin lume adunate

#expozitie #caravana gaudeamus #radio romania

Caravana Gaudeamus in inteaga tara

Caravana Gaudeamus 2012, organizata de Radio Romania in parteneriat cu studiourile radio teritoriale, se desfasoara in perioada 11 – 15 august la Mamaia, in incinta unui pavilion expozitional mobil amplasat pe Faleza Mamaia.


Printre evenimentele Caravanei Gaudeamus se numara:


Istoria imaginara a cartii si a scrisului - Expozitie itineranta de fotografie Jean Marc Godes

"Expozitia de fotografie Istoria imaginara a cartii si a scrisului", de Jean Marc Godes, organizata in premiera la Targul International Gaudeamus din toamna anului trecut va ajunge in perioada urmatoare la Craiova, Cluj-Napoca, Timisoara si Mamaia.

Caravana Gaudeamus propune astfel o incursiune insolita in lumea cartilor din perspectiva fotografica.

La granita dintre arta fotografica si poezie, creatiile lui Jean Marc Godes au fost expuse in librarii, biblioteci, mediateci, saloane si targuri de carte, dar si in spatiile dedicate artei contemporane. Peste 40 de expozitii personale itinerante au fost prezentate publicului din Franta, Elvetia, Brazilia, Canada, Italia si Romania.


Caravana Gaudeamus la Mamaia


Radio Romania, in parteneriat cu studioul teritorial Radio Romania Constanta – Radio Vacanta organizeaza in perioada 11-15 august Targul Gaudeamus Mamaia, ajunsa la editia a IV-a.

Aceasta editie a Caravanei Gaudeamus se va desfasura in incinta unui pavilion expozitional amplasat pe faleza Mamaia, in fata studioului Radio Vacanta. Programul de vizitare este de sambata, 11 august, pana miercuri, 15 august, intre orele 16.00 si 23.00.

Editia estivala a Caravanei Gaudeamus te invita sa o insotesti printre pagini de carte, fire de nisip si taifasuri scriitoricesti, totul pentru a imbina cat mai placut si simpatic actul cultural si atmosfera relaxata de vacanta la mare.

Iar daca o vacanta nu e aceeasi fara fotografii, Targul Gaudeamus Mamaia aduce in acest an o expozitie de fotografie la malul marii. Expozitia Istoria imaginara a cartii si a scrisului cuprinde 30 de lucrari semnate de Jean Marc Godes, fotograf francez, si reprezinta o abordare proaspata si originala a cartii si a rolului ei de obiect magic, care inchide in el memoria intreaga a unei comunitati.

Targul Gaudeamus Mamaia continua campania de donatie de carte pentru bibliotecile rurale din Romania.

Daca biblioteca de acasa a devenit neincapatoare sau daca pur si simplu doriti sa va alaturati campaniei noastre, noi va indemnam sa donati carti care vor ajunge in biblioteci rurale din cuprinsul regiunii Dobrogea.

Carti proaspete si imbietoare, taifasuri scriitoricesti si o atmosfera de relaxare intelectuala sau pur si simplu de vorbarie cu miez despre carti si autorii lor, astfel isi va astepta Caravana Gaudeamus publicul si in acest an.

Caravana Gaudeamus este cel mai mare targ de carte din Romania si reuneste edituri si publicatii prezentate in cadrul Targului International Gaudeamus organizat in fiecare toamna.

Asadar, daca in perioada 11 - 15 august esti la mare, nu rata Caravana Gaudeamus, unde vei gasi carti pentru toate gusturile si buzunarele.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea