De prin lume adunate

#dragobete #ziua indragostitilor #cadouri dragobete #sarbatoare romaneasca

Cadouri de Dragobete inspirate din traditiile sarbatorii romanesti

Dragobetele este o sarbatoare specifica romanilor si, pentru a fi in ton cu ea, iti propunem sa oferi iubitei/iubitului cadouri 100% autohtone. Iata cateva sugestii pe care le-ai putea pune in aplicare pentru un Dragobete inspirat din traditiile acestei sarbatori romanesti.


Ghioceii, cadoul ideal de Dragobete

Unul dintre obiceiurile intalnite de Dragotete este acela ca fetele si baietii sa se organizeze in grupuri si sa cutreiere padurile sau luncile in cautarea primelor flori de primavara. Pornind de la acest obicei, iti poti surprinde jumatatea oferindu-i flori care ii aduc aminte de Dragobete si de anotimpul in care intreaga natura revine la viata. Poti opta pentru ghiocei, viorele, tamaioase sau chiar fragi infloriti.

Tot de Dragobete poti face cadouri sub forma de obiecte de artizanat romanesti. Cu siguranta partenerul tau nu se va astepta sa primeasca un costum popular romanesc, vase de ceramica de Horezu sau icoane pictate pe lemn sau sticla.

O sarbatoare romaneasca a iubirii nu ar fi completa fara savurarea unui pahar din productia autohtona de vinuri. Poti opta pentru vinurile existente in acest moment in comert (Feteasca Alba, Galbena de Odobesti, Busuioaca de Bohotin, Lacrima lui Ovidiu etc) sau poti alege un vin vechi, de colectie, care te va costa insa mai mult.

Dragobetele este o sarbatoare care a inceput sa fie luata in seama si de operatorii de turism din Romania. Poti opta pentru un weekend romantic la un hotel dintr-o statiune de pe Valea Prahovei sau poti alege o destinatie exotica, in afara granitelor tarii.


Un sarut sub Poarta Sarutului

Iti propunem sa calatoresti in Mehedinti, unul dintre judetele in care traditiile de Dragobete s-au pastrat pana in ziua de azi. De asemenea, de pe lista cu destinatii nu ar trebuie sa lipseasca Targu Jiu, orasul unde iti poti saruta jumatatea chiar sub Poarta Sarutului, celebra sculptura a lui Constantin Brancusi.

Nu in ultimul rand, fii romantic si ofera-i jumatatii tale o felicitare din hartie/carton, confectionata chiar de tine. Si pentru ca acest dar sa fie complet, iti recomandam si ca mesajul sa fie o creatie 100% personala.

Sursa foto: italiaromania.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea