De prin lume adunate

#librarie #lectura #c'arthe #ceai #ceainarie #unde iesim

C'arthe - ceai rafinat pe muzica frantuzeasca

Mirosuri aromate si afumate, atmosfera linistita, carte frantuzeasca si muzica senzuala sunt doar cateva dintre elementele pe care le vei gasi in ceainaria C'arthe , nou deschisa in peisajul urban al Bucurestiului.

Atmosfera intima in culori calde

Ceainaria librarie C'arthe este un loc special dedicat ceaiului si lecturii rafinate. Este un loc pentru cunoscatorii culturii franceze si a tot ce tine de Franta. Daca vii aici manat doar de gandul ca vei gasi carti originale, scrise in limba franceza, ei bine, vei avea parte de o surpriza. Mai mult decat o librarie, spatiul este si o ceainarie draguta, numai buna pentru serile friguroase de toamna.

Daca esti in cautarea unui loc intim si rafinat , numai bun pentru confesiuni pentru prieteni apropiati si dragi, ceainaria C'arthe este locul potrivit pentru agitatia din centrul Bucurestiului. Intr-o casa veche, frumoasa, asa cum sunt majoritatea caselor din centrul Bucurestiului, de pe strazile din zona Universitate - Piata Romana, se afla C'arthe. De cum pasesti in acest loc, vei fi invaluit de muzica senzuala si linistitoare a jazzistilor francezi.

Ceainaria este decorata simplu, cu mese si scaune din lemn in culori pale, pereti albi si rafturi pentru carti din fier forjat. Peretii sunt decorati cu tablouri desenate in carbune si creion. Atmosfera este de liniste totala si aproape ca te simti stanjenit sa vorbesti. Poti sta insa linistit. Cei care pasesc in aceasta ceainarie sunt absorbiti cu treburile lor, cu cititul cartilor si bautul ceaiului aromat.

Singura problema pe care o vei intalni in aceasta ceainarie este ca nu vei sti in care camera sa te instalezi. Amandoua sunt frumoase, cu tavan inalt si parchet scartaitor, cu picturi, ghivece cu flori si draperii inflorate.

Ce comandam la C'arthe?

Ceai. Meniul este in totalitate destinat acestui preparat si deliciilor destinate ceaiului. In paginile meniului vei gasi sortimente inedite de ceai, unele dintre ele unice pe piata din Bucuresti. Tot in meniu vei gasi si delicii pentru ceai. Aceste delicii sunt un fel de dulceata obtinuta din macerarea frunzelor de ceai sau a diferitelor sortimente de fructe. Eu am incercat delicii de ceai din castana afumata (6, 5 lei). A fost intr-adevar o gustare inedita. Intai, papilele gustative iti vor fi invadate de un gust afumat, de pruna, ca mai apoi sa simti delicatetea castanelor. In combinatie cu ceaiul iese ceva cu adevarat savuros.

Revenind la ceaiuri, la C'arthe vei gasi ceaiuri din Japonia, India sau China, verzi, negre, de fructe sau diverse condimente precum scortisoara. Meniul te va ademeni si cu denumirile inedite ale sortimentelor de ceai: Ceaiul Amantilor, Ceaiul Concubinelor, Spranceana de batran sau Munte albastru. Combinatiile sunt cu adevarat spectaculoase, iar mirosul imbatator. Cei de la C'arthe se lauda ca in meniu vei gasi 38 de sortimente de ceai din cel mai ales, marca Palais des Thes. Preturile pentru un ceainic este in jur de 9,5 - 15 lei. Pe langa deliciile de ceai, in meniu mai gasesti si turta dulce (8,5 lei), venita direct de la Paris, care se potriveste de minune cu cescutele de ceai aromat si fierbinte.

Ceai, lectura si cultura

Libraria-ceainarie C'arthe s-a deschis de doar trei luni, insa vrea sa se impuna in randul iubitorilor de frumos si liniste. Pe langa oferta generoasa de ceaiuri, cei din ceainarie organizeaa si o serie de evenimente culturale, vernisaje, lecturi publice, ateliere de creatie literara pentru adulti si de arta pentru copii, concerte sau piese de teatru. Conceptul C'arthe aduce laolalta activitati din domenii artistice diferite, care insa se completeaza perfect: serile de lectura acompaniate de muzica, atelierele literare si de pictura.

In librarie vei gasi o selectie de carti in limba franceza care apartin literaturii contemporane. Vei mai gasi chiar si titluri romanesti traduse in limba franceza. Capra cu trei iezi, lucrari din Cioran sau Eliade, sunt doar cateva dintre titlurile pe care le vei gasi pe rafturi. La o cana de ceai poti rasfoi linistit una din cartile pe care le vei gasi imprastiate si prin cele doua saloane.

Tot la C'arthe au loc si vernisaje de pictura sau gravura . Duminica, 25 octombrie, de la ora 18 are loc vernisajul expozitiei de gravura si carte bibliofila Altelierul de gravura - Iuri Isar, intre profesor si artist. Este o expozitie de grup ce reuneste lucrari realizate de elevi, studenti si profesori pasionati de arta gravurii.

Unde se afla ceainaria

Libraria ceainarie C'arthe se afla pe strada C.A. Rosetii, la numarul 38 si este deschisa zilnic de la ora 12 pana la 22. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.319.27.24.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea