De prin lume adunate

#unde iesim #vintage #club #bar #restaurant #bucuresti

Bucurestiul Vintage

De cativa ani, Bucurestiul a devenit mare amator de lucruri si intamplari vintage. Magazine, targuri si chiar restaurante care ofera servicii vintage au devenit intr-un timp scurt preferatele bucurestenilor. Daca ai chef de o calatorie vintage prin Bucuresti, noi iti propunem un traseu presarat cu magazine si targuri unde vei gasi hainute si accesorii interesante, mancaruri si retete ca la bunica acasa si strazi cu carti ieftine si rare.

 

Dimineata in ritmuri optzeciste

 

O dimineata vintage incepe cu un dus revigorant, condimentat cu sapunuri vintage, Old Fashion Soaps, pe care le vei gasi la magazinul Vintage Inspired Boutique. Aceste sapunuri sunt realizate din ingrediente naturale precum ulei de masline, ulei de palmier, plante si uleiuri esentiale. Ai de ales intre mai multe sortimente, cu cafea, lavanda, galbenele, scortisoara, menta sau musetel.

In timp ce iti bei cafeaua organica, cumparata dintr-un magazin bio, poti asculta vechile slagare romanesti ale anilor '80. Daca esti stilul jazzy, innebunit dupa acorduri de saxofon si pian, noi iti recomandam vechile albume ale Aurei Urziceanu. Colectii cu muzica veche romaneasca mai poti gasi prin anticariatele din Bucuresti sau pe strazile de la Universitate, unde se vand carti si viniluri in aer liber.

Sursa foto: gandul.info

Pranz ca la bunica

 

Dupa o dimineata si un mic dejun vintage, la pranz poti alege sa mananci ceva bun la restaurantul Violeta's Vintage KitchenVioleta's Vintage Kitchen este un mic restaurant cochet, cu mancare sanatoasa, preparata ca la bunica, cu ingrediente naturale si ecologice. Mancarurile savuroase sunt realizate cu produse cat mai putin rafinate: zahar brun, orez brun, orez salbatic, paste din grau dur sau faina integrala ecologica.

Meniul propus la Violeta se schimba in fiecare zi si aici vei gasi mancaruri inedite, in combinatii spectaculoase, care iti vor rasfata papilele gustative. Violeta propune si un stil de viata sanatos, bazat pe un consum de legume si fructe. La pranz ai de ales intre preparate sanatoase , care se schimba in fiecare zi. Salate in diverse combinatii, supe, saramura, mancaruri cu legume, peste si deserturi delicioase, briose, biscuiti cu vanilie si multe alte bunatati.

Dupa un asa pranz copios, cel mai potrivit ar fi sa dai o raita prin magazinele cu articole de vestimantatie vintage, care s-au inmultit in ultima vreme in capitala. Vei gasi aceste magazine in special in centrul Bucurestiului, pe stradutele intortocheate sau in Centrul Vechi. Cele mai multe creatii vintage le vei gasi insa la tragurile de profil. Aproape saptamanal vei da peste un astfel de loc, in localuri dichisite, cu prajituri si ceaiuri gustoase. La Green Hours, La Scena, Palatul Sutu sau la Cafepedia se oragnizeaza frecvent targuri vintage si handmade unei vei gasi cam tot ce iti pofteste inima. De la fuste, rochite, bluze, cercei, brose, coliere, pana la piese de mobilier si elemente de decor.

Tot la targurile de genul acesta vei gasi si creatii ale unor designeri romani cunoscuti, care au adoptat stilul vintage si l-au transformat intr-un stil de viata unic.

Preturile produselor sunt mult mai mici decat ale celor din magazinele obisnuite, iar criza a venit si cu cateva "avataje": numeroase promotii, reduceri si preturi speciale pentru obiectele pe care le doresti. Daca iti place stilul adoptat de Audrey Hepburn sau Marilyn Monroe, la aceste targuri ai ocazia sa iti achizitionezi haine si accesorii originale din acele vremuri.

Si internetul a fost invadat de magazine online vintage, cu preturi accesibile si cu stocuri generoase. Vintage Boutique, Evintage, Mademoiselle Vintage, Haine Vintage, My True Vintage sau Vintaggeria sunt doar cateva dintre magazinele online de unde iti poti achizitiona haine unicat.

Sursa foto: catwalkqueen.tv

Seara vintage la un pahar de bere

 

O zi vintage nu se poate incheia fara o iesire intr-un bar. The Vintage Pub este un local din centrul istoric al Bucurestiului, cu o atmosfera retro si muzica buna. Amenajat in stilul vechilor cafenele ale anilor '40 - '50, pubul este locul potrivit unde sa iti inchei ziua, alaturi de prieteni, la un pahar de bere sau vin.

 

Expozitii vintage

 

Pentru o zi cat mai vintage, noi iti recomandam sa intri si in galeriile de arta si muzeele care au in program expoziti de fotografie sau arta veche. La Muzeul de Istorie sau la Muzeul de Arta vei putea admira frecvent exponate de gen, care te vor readuce inapoi in timp.

O expozitie vintage, la care poti merge zilele acestea, este cea de ceasuri de epoca, deshisa la Muzeul Cotroceni. In cadrul acestei expozitii vei putea admira peste 100 de ceasuri de epoca, ceasuri de buzunar, de mana, de birou, de voiaj sau pendule. O parte dintre aceste ceasuri au apartinut unor domnitori romani (Mihail Sturdza, Grigore Alexandru Ghica), regilor Romaniei (Regele Ferdinand, Regina Maria, Carol al II-lea si Mihai).

Sursa foto: neovintageshop.blogspot.com

De asemenea, in expozitie vor figura ceasuri care au apartinut unor personalitati romane din sfera politica, stiintifica si artistica precum: Barbu Catargiu, Mihail Kogalniceanu, maresalul Alexandru Averescu, Nicolae Titulescu, Victor Place, Mihai Eminescu, Ion Heliade Radulescu, Gala Galaction, Ion Creanga, Stefan Procopiu, Theodor Aman sau Iacob Muresianu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea