De prin lume adunate

#bookfest #evenimente #evenimente bucuresti #bookfest 2012 #festival carte

Bookfest 2012

Pe 30 mai, Salonul International de Carte Bookfest 2012 isi va intampina primii vizitatori si va da startul unui program maraton care cuprinde peste 300 de evenimente.

Editia Bookfest de anul acesta cuprinde lansari de carte, sesiuni de lectura si intalniri cu personalitati ale lumii literare romanesti si internationale, concerte, proiectii cinematografice, reprezentatii de teatru pentru copii si cursuri de limba franceza.

Cea de a VII-a editie a Salonului International de Carte Bookfest va incepe miercuri, 30 mai, si va tine pana duminica, 3 iunie, in pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5 din Complexul Expozitional Romexpo.

Respectand traditia creata prin invitarea unei tari la fiecare editie, Bookfest se bucura in 2012 de participarea Frantei ca oaspete de onoare. Standul tarii invitate va fi amenajat in pavilionul C3.

Autorii romani si francezi prezenti la Bookfest

Iubitorii cartii care vor veni la Bookfest pe 30 si 31 mai ii vor putea intalni la evenimentele de lansare pe Horia-Roman Patapievici si Mircea Cartarescu. In urmatoarele zile, vor avea ocazia de a-i revedea si asculta pe Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu si Lucian Boia, la prezentarile volumelor pe care cunoscutii autori le vor lansa in cadrul programului Bookfest.

Din partea tarii invitate, au confirmat prezenta producatorul si moderatorul de emisiuni culturale Bernard Pivot, autorii Michel Houellebecq, Nedim Gursel, Sylvie Germain, Yasmina Khadra si Yann Apperry, editorul Jean Mattern si academicianul Dominique Fernandez.

Scriitoarea Sylvie Germain va veni pe 31 mai in fata publicului pentru o sesiune de intrebari si raspunsuri, iar Bernard Pivot ii va provoca pe vizitatorii standului internatonal la un test de scriere dupa dictare in limba franceza.

Vineri, 1 iunie si sambata, 2 iunie, publicul Bookfest va avea intalnire la standul Frantei cu scriitorul Michel Houellebecq.

In seara zilei de 30 mai, Bookfest se va muta pentru cateva ore la sediul Fundatiei Lowendal unde va avea loc "Noaptea literaturii europene".

Literatura si cinema in fiecare zi

In pavilionul C3, cartea se va intalni in fiecare zi cu filmul de arta. Prin formula "Cinema dupa carte", Bookfest le lanseaza anul acesta vizitatorilor invitatia de a viziona gratuit pelicule cinematografice avand la baza scenarii adaptate dupa opere ale unor cunoscuti autori francezi.

Cea de a VII-a editie a Salonului International al Cartii Bookfest va reuni intr-un spatiu ce depaseste 4.000 mp edituri, distribuitori de carte, tipografii si companii partenere Bookfest.

Vizitatorii salonului vor avea intrarea libera. Accesul se va face dupa urmatorul program: pe 30 si 31 mai (miercuri si joi), intre 10:00 si 20:00, pe 1 si 2 iunie, intre 10:00 si 22:00, iar pe 3 iunie, intre 10:00 si 20:00.

Salonul International de Carte Bookfest este o manifestare de traditie organizata in fiecare an de Asociatia Editorilor din Romania, sub egida Federatiei Editorilor din Romania, cea mai importanta confederatie patronala din mediul editorial romanesc.

Bookfest s-a impus in spatiul cultural ca un eveniment care promoveaza lectura si accesul consumatorilor de carte la produsele editoriale de calitate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea