De prin lume adunate

#unde iesim #restaurant #bistro

Bistrouri pentru o primavara pariziana

Aperitive savuroase, preparate rafinate pe baza de scoici sau melci, osso bucco sau deserturi decadente care te vor face sa revii iar si iar sunt doar cateva dintre preparatele culinare pe care le vei gasi in meniurile unui bistro tipic frantuzesc. Bucurestiul nu duce lipsa de astfel de localuri, doar odinioara era cunoscut drept Micul Paris.

Daca vrei sa ai parte de un inceput de primavara relaxant, cu muzica si mancare buna, poti merge in primele zile ale lui martie intr-unul dintre aceste bistrouri. Cina la un astfel de local poate fi si un cadou potrivit de 8 martie pentru femeia din viata ta.

 

Pop Art la La Cantine de Nicolai

 

La Cantine de Nicolai este un bistro cochet intr-unul din cele mai chic cartiere ale Bucurestiului. Restaurantul imbina gastronomia franceza cu arta contemporana. Bistroul impresioneaza la prima vedere prin designul excentric si contemporan. Din momentul in care vei intra vei avea impresia ca te afli intr-o galerie de arta de la paris. Operele de pop art care decoreaza peretii dau un plus de dinamism atmosferei din bistro si sunt semnate de artisti celebri.

Odata ajuns la Cantine de Nicolai vei avea impresia ca te afli chiar la Paris, intr-unul din bistrourile cochete aflate pe bulevardele celebre. Meniul este si el tipic frantuzesc, cu preparate savuroase si intr-un numar restrans, asa cum se obisnuieste in astfel de localuri. Mancarurile sunt insa bine preparate, iar bucatarul se va ocupa indeaproape de bucatele care vor ajunge in fata ta, pe farfurie. La aperitiv poti incerca tartare de somon proaspat, carpaccio de dovlecel sau o gustare de ton rosu. Mai poti incerca si specialitatea casei, foie gras specialitatea cu compot de ceapa rosie.

La felul principal poti alege orez cu fructe de mare, scoici Saint Jacques "a la plancha", biban de mare la gratar, Osso Bucco sau coapsa de rata zaharisita. Pentru cei pofticiosi, desertul nu trebuie sa lipseasca din meniu. Si la Cantine de Nicolai ai de unde alege: moelleux au chocolat cu alune caramelizate, tarta cu lamaie cu bezea sau antela de clatite cu compot de mere cu scortisoara si sorbet de mandarine. La Cantine de Nicolai se afla pe strada Povernei, la numarul 15, intre Piata Romana si Piata Victoriei, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0725.210.608.

Sursa foto: lacantinedenicolai.ro

Supa de ceapa la Escargot Bistro

 

Escargot Bistro este un alt bistro frantuzesc deschis in centrul Bucurestiului. Micut si intim, bistroul este potrivit pentru intalnireile linisitite cu prietenii sau persoana iubita. Atmosfera este relaxata, decorurile sunt simple, iar albul este culoarea predominanta. Meniul este si el simplu, cu putine preparate, frantuzesti evident. Aici poti gusta una dintre cele mai bune supe de ceapa din Bucuresti si cateva deserturi care cu siguranta te vor face sa te intorci.

Meniul de inspiratie frantuzeasca cuprinde aperitive si feluri principale. Cu siguranta iti vor face cu ochiul supa de somon, supa crema de ciuperci si supa crema de conopida, rulada de pulpa de berbec la cuptor, melci bourguignonne, nougat glacee sau fondue lorraine. Pentru o seara chic si rafinata, Escargot este locul ideal. Escargot Bistro se afla pe strada Toamnei, la numarul 101, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.201.71.33.

Sursa foto: gandul.info

Meniu fusion la Dada Bistro

 

Dada Bistro nu este tocmai un local tipic frantuzesc, insa atmosfera cosmopolita si avangardista cu siguranta iti vor aminti de Paris. Dada este un mic restaurant sofisticat cu atmosfera calda si un lounge bar modern si este locul perfect pentru o cina romantica, un pranz de afaceri, sau pur si simplu o pauza de cafea. Restaurantul vine la pachet si cun un concept-store pentru cei care doresc sa faca cat mai multe intr-un timp cat mai scurt. Asadar, daca ai venit la masa cu iubita, ii vei face o adevarata surpriza. Astfel, in timp ce astepti sa vina mancarea, vei putea sa admiri sau sa cumperi unele exponate vestimentare sau accesorii.

Meniul de la Dada este fusion international. Adica aici vei gasi cam tot ce iti pofteste inima, din bucatariile mai multor tari. Meniul este pentru exotici, asiatici, francezi sau italiani. Ca sa nu te plictisesti vreodata, in fiecare saptamana specialitatea bucatarului este alta. Bistro Dada este un loc relaxant, cald, primitor si cu muzica buna. Dada Bistro se afla pe strada Matei Voievod, la numarul 9, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.252.31.59.

Sursa foto: dada.ro

Atmosfera boema la Bistro Philippe

 

Bistro&Bar Philippe este unul dintre cele mai cochete locuri din capitala unde se asculta jazz. In inima Bucurestiului, unde putini s-ar astepta sa descopere si altceva decat cladiri sobre, se afla un bistro cochet, un loc unde ceea ce francezii numesc Joie de vivre se imbina perfect cu o atmosfera boema. Daca te afli pe cea mai mare artera a Capitalei, sufocat de aglomeratie si coplesit de zgomot, cu siguranta ca vei fi tentat sa pasesti intr-un local a carui atmosfera placuta si relaxanta te va ajuta sa uiti grijile cotidiene.

Meniul este variat, iar tentatiile la tot pasul. Astfel, cremele de ciuperci si sparanghel, supa de creveti fac casa buna cu ciorba de burta prepelita Cafe de Paris, specialitatea casei cu sarmalute de pui in foi de vita, pastele italiene cu specialitati de peste de la somon si morun pana la clasicul salau si savuroasa saramura de crap fac alegerea destul de dificila. La final, poti uita pentru o clipa dieta si incerca un tort "Baccio di Dama", placinta cu mere si inghetata de vanilie sau profiterol . Bistro&Bar Philippe se afla pe strada C.A. Rosetti, la numarul 26, iar rezervari se fac la numarul de telefon 021.317.41.28.

Sursa foto: philippe.ro

Vremuri de altadata la Belle Epoque

 

La Belle Epoque incearca sa va trimita in vremurile bune de altadata, in cafenelele belgiene din perioada 1920-1950. Ca orice bistro are atractiile sale, creand o atmostfera de caldura si relaxare unde unde oamenii pot sa socializeze intr-un mediu confortabil. Prin stilul art nouveau, cu luminile blande ce te intorc in anii '20, La belle Epoque iti ofera o experienta cu adevarat unica. Fiecare detaliu al interiorului dezvaluie un aspect de viata belgiana.

Articolele inramate, reclamele din ziare si reviste vechi sau obiecte de uz casnic din timpuri apuse, evident scoase din uz, dau o nota de decor retro pastrand in acelasi timp o caracteristica specifica. La Belle Epoque te poti bucura de varietatea bucatariilor europene sau de mancare traditionala belgiana, gatite intr-o varietate de sosuri regionale. Bistro-ul La Belle Epoque se afla pe strada Aviator Radu Beller, la numaurl 6, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.230.07.70.

Sursa foto: labelleepoque.ro

Daca vrei sa iei masa intr-o atmosfera tipic frantuzeasca, mai poti merge si la Bistro de L’Institut Francais, Cafe D’Art Bistro, Villacrosse Cafe Bistro, Le Bistro (acolo unde a mancat si Madonna cand a venit in Romania), Bistro Ici et La, boutique du pain sau la Bistro La Taifas.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea