De prin lume adunate

#bautura #mancare #bistro ateneu #ateneu #bistro #restaurant #unde mancam #unde iesim

Bistro Ateneu, un restaurant retro

Bistroul de langa Ateneul Roman este un local micut si intim, potrivit pentru intalniri cu prietenii sau pentru un pranz sau cina nepretentioasa. Localul este unul dintre care inca mai pastreaza atmosfera retro a Bucurestiului interbelic.

Atmosfera de la Bistro ateneu este primitoare, relaxanta, ca de pub. Mesele si scaunele din lemn, perdelutele cu carouri si tapetul vechi de pe pereti te fac sa crezi ca te afli in anii ‘30. Pereti sunt decorati cu oglinzi vechi si tablouri ce infatiseaza personaje interbelice si peisaje ale Bucurestiul de altadata. Barul este clasic, cu scaune inalte, iar mesele sunt pline la orice ora cu oameni care mananca.

Ceea ce te atrage la acest loc este semineul inca functional si care face senzatie mai ales in serile friguroase. Cei care trec pragul acestui bistro sunt in general straini, care sunt atrasi de mancarea exclusiv traditionala, persoane trecute de prima tinerete, dar si tineri cosmopoliti, care dau un aer aparte locului. Un inconvenient al acestui bistro este faptul ca nu se fumeaza.

Ce mancam la Bistro Ateneu ?

Meniul de aici este in totalitate romanesc, iar acest lucru este un plus, mai ales pentru clientii straini dornici de o masa traditionala. Daca vii pentru prima oara in acest bistro, vei fi uimit sa vezi ca meniul lipseste cu desavarsire. Vei fi si mai uimit atunci cand chelnerita va veni si te va intreba daca te-ai hotarat asupra a ceea ce vei comanda. Vei fi insa linisitit imediat si ti se va arata meniul, pe o tabla neagra si mare, cu felurile de mancare scrise cu creta. Si meniul de bauturi are acelasi tratament si este atarnat tot pe o tabla, deasupra barului.

La Bistro Ateneu poti consuma ciorba de perisoare sau de legume, musaca de carne, varza calita a la Cluj, salata de vinete, mici, salata de ton sau de pui, limba cu masline, escalop, tochitura , bors de cartofi sau mamaliga cu branza. La deset ai de ales intre placinta cu mere si papanasi cu dulceata. Daca vrei sa mananci ceva dietetic, noi iti recomandam salata de pui, destul de satioasa si gustoasa.

Cat costa o masa?

Pentru o salata veti scoate din buzunar 13 lei, pentru o musaca 23 de lei, supele si ciorbele au preturi cuprinse intre 5,5 si 6,5 lei, lasagna este 20 de lei, iar papanasii 7 lei. La capitolul bauturi puteti alege sucuri naturale din portocale, 8 lei, bere, 7 lei, iar vinul casei la 4 lei paharul.

Bistro Ateneu se gaseste pe strada Episcopiei, la numarul 3, vis-a-vis de Ateneul Roman. Localul este deschis de la ora 12.00 pana la ora 01.00. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.313.49.00.

Bistro Ateneu nu este singurul loc de acest gen in Bucuresti. Pe strada Gheorghe Manu (in spatele muzeului George Enescu) s-a deschis restaurantul La Taifas. Meniul este acelasi, iar pe timpul verii este deschisa si o terasa.

Cei de La Taifas au si o oferta promotionala pentru masa de pranz. Intre orele 12.30 – 14.30, pentru 17 lei primiti o masa completa formata din trei feluri de mancare si un pahar cu vin. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.212.77.88.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea