De prin lume adunate

#unde iesim #valentine's day #bar #restaurant #cafenea

Baruri pentru o intalnire romantica

Vinuri alese, whiskey rafinat, cocktailuri excentrice si atmosfera intima cu iz interbelic sunt doar cateva dintre ingredinetele unei seri romantice petrecute intr-unul din barurile speciale ale Bucurestiului. De Valentine’s Day surprinde-ti partenerul cu o intalnire atipica, fara deserturi din ciocolata, doar cu multa bautura fina si discutii interminabile. 

 

Interbelic

 

Unul dintre cele mai potrivite baruri in care poti merge de Valentine's Day este Interbelic Cocktail Bar din centrul vechi al capitalei. Pe stradutele intortocheate ale Lipscanilor vei gasi un barulet cel putin surprinzator. Nu te-ai astepta ca in toata nebunia renovarilor si restaurarilor din centru sa gasesti un loc linisitit, in care vei auzi acorduri muzicale ale anilor '20 - '30 si de unde nu ai mai pleca niciodata.

Interbelic Cocktail Bar este micut si intim. Dupa cum spune si numele, bauturile de baza aici sunt cocktailurile. Si unele dintre cele mai bune chiar, avand in vedere ca barmanii de aici au castigat mai multe premii in domeniu.

Atmosfera si decorul de la Interbelic este numai bun pentru o intalnire in doi. Cu siguranta prietena/prietnul vor fi incantati de alegerea ta. Fetele vor admira peretii tapetati cu ziare interbelice, care aduc aminte de filmele anilor '30, cu nuante de alb, negru, sepia, iar baietii cu siguranta vor aprecia multitudinea de cocktailuri alcoolice. Preturile pentru un cocktail se invart intre 15-20 de lei. Interbelic Cocktail Bar se afla pe Intrarea Selari, la numarul 1, iar rezervari se fac la numarul de telefon 0722.100.193.

 

Bordello’s

 

Hmmm.... Cu siguranta prietena ta va ridica din sprancene cand va auzi unde vrei sa o scoti in oras de Valentine's Day, insa baietii vor fi mai mult decat incantati. Ei bine, stati pe pace. Nici fetele si nici baietii nu vor fi dezamagiti la final, cand vor afla despre ce este vorba. Bordello's este un whiskey bar deschis in centrul vechi al capitalei. Ceea ce este interesant la acest local este faptul ca a fost construit pe locul unui fost lacas al placerilor din epoca interbelica.

In interior, Bordello's este decorat cu elemente din fier forjat, mobilier din lemn masiv si fotografii cu domnisoare de companie din epoca interbelica. Asadar, un loc sigur. Meniul este bogat si cuprinde o selectie impresionanta de peste 40 de sortimente de whiskey, dar si bauturile specifice unui bar: bere, vin, tarii. Daca ti se face foame poti incerca si diverse sortimente de tapas. De Valentine's Day nu trebuie sa ocoliti nici prajiturile din meniu, mai ales tortul de ciocolata sau placinta cu mere. Bordello's se afla pe strada Selari, la numarul 9, iar rezervari se fac la numarul de telefon 0748.88.10.85.

 

Absinth Bar

 

Situat pe strada Ienichita Vacarescu, ascuns bine de stradutele prafuite din spatele Mitropoliei, Absinth Bar poate fi definit, fara niciun fel de emfaza sau cochetarie, drept un loc al pierzaniei. O uitare de sine care te vrajeste si te indeamna sa revii. O stare in care iti pierzi mintile si nu te deranjeaza, ci din contra doresti sa aprofundezi senzatiile date de fiecare picatura de absinth bauta.

Seminee, reclame vechi, tablouri pline de simbolistica, tapet atent schitat, toate acestea vin sa construiasca interiorul acestui bar. Pe cat de intim, pe atat de complicat, canapelele primitoare din camarutele joase si intunecate iti lasa imaginatia sa se joace in timp ce degusti din zecile de cocktaiul-uri centrate pe un numitor comun: licoarea magica care a luat mintile artistilor din Europa interbelica.

Ritmurile oldies, smooth jazz, love music sau indie rock, depinde in ce zi alegi sa pasesti peste pragul Absinth-ului, schiteaza coregrafii atent lucrate pentru tine si persoana cu care optezi sa uiti cateva ore de agitatia urbana a Bucurestiului. Absinth Bar se afla pe strada Ienachita Vacarescu, la numarul 33,iar rezervari se fac la numarul de telefon 0724.659.729. Mai multe despre acest bar aici.

 

Newton Bar

 

Daca ai chef sa bei ceva bun cu persoana iubita si sa incerci ceva nou, noi iti recomandam Newton Bar. Aici vei gasi unele dintre cele mai bune cocktailuri din capitala, care iti vor asigura o seara reusita. La parter, barul este mobilat cu fotolii si masute inghesuite, iar la subsol atmosfera lounge cu muzica tare si canapele commode este potrivita pentru o intalnire fierbinte.

In Newton Bar ai de ales din peste 100 de retete de cocktailuri cu sau fara alcool, cu sau fara cafea, clasice sau nu, experimente ale gravitatiei si retete care se supun legilor fizicii. Combinatii de vodca, gin, whisky, triple sec cu vanilie, capsuni, banane, mere, cirese, papaya si tot ce iti mai trece prin cap, in numeroase straturi si culori. Si obligatoriu cu nume originale. Apple inspired, grapes rule sau classic gravity experiments, high energy sau doar shots. Newton Bar se afla pe pe strada J. L. Calderon, la numarul 56, iar rezervari se fac la numarul de telefon 021.315.02.17. Mai multe despre Newton Bar aici.

 

Bruno wine bar

 

Un Shiraz din Africa de Sud, un Viognier din Argentina, un Carmenere din Chile, un Tannat din Uruguay, un Beaujolais din Franta, o Mustoasa sau o Cramposie din Romania. Acestea sunt numele noilor bijuterii alcoolice cu care o vei impresiona pe iubita ta. La Bruno wine Bar aceste exentricitati sunt posibile. Barul este micut si cochet, potrivit pentru o intalnire intima si linistita.

Bruno Wine Bar este un loc dezinvolt, o introducere in particularitatile vinurilor de pe cele patru continente, in balansul atent dintre "l’aperitif et le digestif", plus o selectie de branzeturi fine si gustari in combinatii perfect echilibrate pentru ca, la fel ca si in cazul unui "marriage" reusit, vinul si mancarea nu pot fi separate. Atmosfera e placuta, cu muzica jazz si chill, potrivita pentru o discutie relaxata la un pahar de vin. Meniul cuprinde peste 80 de feluri de vinuri, dar si cafea. Brune Wine Bar se afla pe strada Covaci , la numarul 3, iar rezervari se fac la 021.317.17.41.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea