De prin lume adunate

#opium studio #the bluzz #home bar #chill out #club #bar #unde iesim

Baruri ca o (a)casa

Sunt ascunse pe stradute intortochete in interioare de , situate departe de buricul capitalei. De aceea, daca pleci in cautarea lor, e nevoie de multa perseverenta, un pic de noroc si ceva spirit de orientare. Ajunge o singura nota muzicala, o narghilea sau un tablou nostalgic ca sa te surprinda, sa te prinda in mreje si sa te farmece. Nu, nu este vorba despre vreo faptura divina, este vorba despre cele mai homy localuri din Bucuresti.

Nu este greu sa iti imaginezi la ce sa te astepti de la un local denumit Home Bar (Str. Xenopol Alexandru, nr. 1). Mi-a placut, in special, pentru ca, atunci cand patrunzi in interiorul casei, iti scartie parchetul sub talpi ca intr-o (a)casa veritabila.

In plus, mobilierul din lemn masiv, scaunele de epoca tapitate si perdelutele de la geam inspira o atmosfera relaxata in care reusesti foarte usor sa te simti ca intr-o casa din Anglia. Pentru ca, da, plafonul portocaliu, peretii vopsiti in verde precum si tablourile de dimensiuni mai mici sau mai mari sunt o reprezentare fidela a unui local homy britanic.

Chelenerul mi s-a parut prea serios, dar la prima mea gluma a ras dezinvolt si nu a mai fost zgarcit la zambete. In Home Bar berea costa 5,5RON, limonada 6 RON, iar pentru bauturile mai pretentioase vei plati preturi la fel de rezonabile.

Iti recomand sa mergi iarna in Home Bar cand iti lipseste caldura specifica caselor de la tara in care arde soba.

In The (Str. General Ipatescu-colt cu Olari) m-am simtit acasa inca de cum am intrat. “Vinovat” a fost cel care servea la bar. M-a salutat amabil si familiar ca si cum m-ar fi cunoscut de-o viata chiar daca era prima data cand ma vedea in local.

Chiar daca designul cu funii, sticle si plase pentru pescuit agatate de pereti nu este unic sau nemeintalnit prin alte baruri bucurestene, clientii  The Bluzz fac toate paralele. Vorbesc intre ei peste patru cinci mese de parca s-ar afla toti la un mare pranz in prispa bunicii. Pentru a completa atmosfera din Bluzz mai este nevoie sa adaugi lumina difuza imprastiata numai de cateva lumanarele. Vei obtine o autentica senzatie de intimitate si de spatiu izolat.

Pentru o berea vei plati 5 RON si tot atat pentru un suc.

Opium Studio (Strada Horei, nr.5) este echivalentul casei misterioase din copilarie pe care ti-o imaginai bantuita de fantome. Designerii au avut grija sa lipeasca de zidurile intentionat scrijelite sau arse, fragmente din spaimele care ne-au bulversat copilaria: femei si barbati goi care ies din pereti, candelabre si oglinzi care lucesc halucinant, pete rosii intinzandu-se haotic exact deasupra capului tau.

Catalogat de unii drept kitchos, de altii halucinogen, iar de cei mai multi unicat in Bucuresti, merita se mergi in Opium Studio fie numai pentru a petrece o seara Chill out, pentru a fuma narghilea (20 RON) sau pentru trabucuri (intre 15-20 RON).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea