De prin lume adunate

Baletul Imperial Rus sustine spectacolul Romeo si Julieta

Asociatia Culturala Maria Domina impreuna cu Asociatia pentru Viitorul European al Romaniei, sub inaltul patronaj al Ministerului Culturii si Cultelor prezinta pentru prima data dupa 4 patru ani, pe 9 mai, ora 20:00, la Sala Palatului din Bucuresti - spectacolul " Romeo si Julieta " sustinut de Baletul Imperial Rus. 

Cei 45 balerini cunoscuti in intreaga lume, vor urca pe scena alaturi de orchestra in fosa, dirijiata de maestrul Valeriv Kristskov. Productia pe care o vom vedea la Bucuresti, beneficiaza de decorurile originale ale Teatrului "Novaya Opera" din Moscova. 

Versiunea "Romeo si Julieta", a fost inaugurata in anul 2004 si reprezinta adaptarea pentru Baletul Imperial Rus a faimoasei coregrafii a lui Leonid Lavrovsky facuta de catre fiul sau Mikhail Lavrovsky, care in productiile tatalui interpreta cu succes rolul lui Romeo. Punerea sa in scena se bazeaza pe o minunata scenografie, rezultat al creativitatii unora dintre cei mai buni scenografi rusi contemporani: Evgeny Lysik si Anna Ipatieva.

 

Coregrafia a fost creata special pentru Baletul Imperial Rus si prim solistii Maya Plisetskaya si Gediminas Taranda, iar premiera a avut loc in anul 1996 la Tokyo. 

Baletul Imperial Rus a fost creat in 1994 din initiativa Mayei Plisetskaya, care pana in 2004 a fost Presedinta de Onoare si Consilierul General. Director Artistic al Baletului este Gediminas Taranda care, inainte de a crea compania, a fost solist principal al Teatrului Balsoi din Moscova si a urmat cariera de coreograf sub indrumarea lui Yury Grigorovich.

 

Multe reviste si periodice din Statele Unite, Argentina, Japonia, Germania, Franta, Anglia etc.... au publicat excelente recenzii asupra dansului sau, unica imbinare intre coreografie si arta dramatica, perfecta sa stapanire a dansului clasic si a dansului modern.

 

Repertoriul companiei include toate spectacolele clasice de balet, precum: " Lacul lebedelor ", "Frumoasa din padurea adormita", " Spargatorul de nuci ", "Romeo si Julieta", "Giselle", "Carmen", 'Don Quijote', "Silfida", 'Chopiniana', "Sheherezada", "Dansurile Polovetsiene", "Dupa amiaza unui faun", "Petrushka", "Consacrarea Primaverii", "Bolero", "Dansul fantastic" si alte coreografii scurte. 

Biletele s-au pus in vanzare si se gasesc la Sala Palatului, Magazinul Muzica, Teatrul National, Vreaubilet din Unirea Shopping Center etj.2, in reteaua magazinelor Diverta sau se pot face rezervari online pe site-urile www.vreaubilet.ro, www.blt.ro, www.bilete.ro. Preturile biletelor sunt cuprinse intre 80 - 230 Ron.  


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea