De prin lume adunate

#evenimente #balet #spectacol #dans #sala palatului

Balet Frumoasa din padurea adormita, pe 26 mai la Sala Palatului

Frumoasa din Padurea Adormita, una dintre cele mai romantice povesti existente, va fi pusa in scena de Teatrul Municipal Academic de Opera si Balet din Kiev, un balet recunoscut si apreciat la nivel mondial, pe 26 mai, la Sala Palatului.

Unul dintre cei mai mari coregrafi de balet dinĀ  lume, si anume George Balanchine, a facut o afirmatie extrem de adevarata la un moment dat: "Baletul este important si insemnat, da. Dar mai presus de orice este o placere". Nu este insa o placere numai pentru cei care-l practica, ci si pentru cei ce participa si gusta cu pofta din roadele acestei arte desavarsite.

Cu un bogat patrimoniu clasic si dupa numeroase performante in fata a peste 40 de milioane de oameni din intreaga lume, baletul din Kiev a uimit publicul prin arta desavarsita si tehnica stralucitoare ce il caracterizeaza.

Dintotdeauna, artistii Baletului din Kiev sunt si au fost printre cei mai talentati din lume, creand show-uri inimaginabil de seducatoare pentru iubitorii artei pure.

Spectacolul de balet "Frumoasa din padurea adormita" se bazeaza pe o creatie magnifica scrisa de povestitorul francez Charles Perrault in secolul al XVII-lea, in timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea .

Lansat la Paris, in ianuarie 1697, basmul a mai cunoscut cateva modificari, insa povestea de baza a ramas aceeasi: un rege si o regina au dat nastere unei fetite, Printesa Aurora, care este blestemata de zana malefica Carrabosse, ce a prezis ca intr-o zi printesa isi va intepa degetul intr-un fus si va muri. Cu toate acestea, zana buna a Liliacului reuseste sa atenueze acest blestem, promitand ca Printesa nu va muri, ci doar va cadea intr-un somn adanc de 100 de ani, din care o va treziĀ  sarutul sincer al unui print frumos.

Amplificata de muzica inaltatoare lui P.I Ceaikovsky, reprezentatia se va constitui intr-un concept coregrafic unic care va impresiona fara doar si poate publicul bucurestean si va garanta o experienta memorabila pentru toti iubitorii baletului.

Bilete sunt disponibile in magazinele Unirea Shopping Center , Carrefour Feeria, Baneasa Shopping City , Pasajul Universitatii si la Sala Palatului. Preturile acestora variaza in functie de categoria de loc intre 35 si 120 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea